Με τους χρήστες της κονσόλας να μπορούν να παίζουν online χωρίς Gold συνδρομή

Ένα μεγάλο βήμα έκανε η Microsoft για όσους δεν έχουν Gold συνδρομή, καθώς οι κάτοχοι Xbox σύντομα θα μπορούν να παίξουν free-to-play παιχνίδια online χωρίς απαίτηση συνδρομής. Το τελευταίο Alpha Insiders Update Preview που βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο (έκδοση 2104.210323-0000) αναφέρει στις σημειώσεις του πως τα free-to-play παιχνίδια, Looking 4 Groups και το Party Chat σε κονσόλες Xbox πλέον δεν απαιτούν Xbox Live Gold συνδρομή. Αφού ολοκληρωθούν οι δοκιμές, η σχετική ενημέρωση θα διατεθεί σε όλους τους χρήστες.

Η αρχική ανακοίνωση κατάργησης της Gold συνδρομής έγινε τον Ιανουάριο, όταν πήρε πίσω την ανακοίνωση περί αύξησης τιμής του Xbox Live Gold. Όπως είχαν ανακοινώσει εκείνη τη περίοδο, το online θα γινόταν διαθέσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. Κι όπως φαίνεται, είμαστε ήδη στο στάδιο δοκιμών από Insiders που σημαίνει πως η ενημέρωση δεν απέχει πολύ.

Η αλλαγή αυτή στη συνδρομή φέρνει ισορροπία και με τον ανταγωνιστή της Microsoft, καθώς η Sony από τη γενιά του PlayStation 4 ακόμα, δεν περιόριζε το online κομμάτι free-to-play τίτλων. Κάτι αντίστοιχο είδαμε και από τη Nintendo με τη δική της συνδρομή στο Nintendo Switch, όπου οι free-to-play έπαιζαν online χωρίς απαίτηση της συνδρομής της.

Η Microsoft από την άλλη απαιτούσε Gold συνδρομή για το online κομμάτι τίτλων από τη γενιά του Xbox 360. Συγκεκριμένα εκείνη τη περίοδο, για οποιαδήποτε online υπηρεσία απαιτούταν Gold συνδρομή, ακόμη και για πρόσβαση στο internet μέσω του browser της κονσόλας όπως και σε streaming υπηρεσίες Netflix και hulu.

Πλέον όμως η εταιρεία έχει αλλάξει ριζικά, ανακοινώνοντας τον περασμένο Ιούλιο πως το multiplayer του επερχόμενου Halo Infinite θα είναι δωρεάν για όλους, με το single-player campaign να διατίθεται για αγορά αυτόνομα. Δυστυχώς τον επόμενο μήνα, η Microsoft απέρριψε φήμες που ήθελαν την ολική κατάργηση της Gold συνδρομής, ανακοινώνοντας πως δεν έχουν κάτι τέτοιο στα άμεσα σχέδιά τους.

Τέλος, είναι ξεκάθαρο πως η Gold συνδρομή έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, με την Microsoft να εστιάζει όλο περισσότερο στο Xbox Game Pass το οποίο συνεχώς εμπλουτίζει με νέους τίτλους. Από το 2019, έχουμε δει αμέτρητες προσφορές μετατροπής Gold συνδρομής σε Game Pass Ultimate, χρεώνοντας μόλις 1€.

  • Like 7