Η Microsoft μας δίνει μια πρώτη γεύση από το dashboard του Xbox One, παρουσιάζοντάς μας τις δυνατότητες της πλατφόρμας όσον αφορά την αλληλεπίδραση με τους φίλους του κατόχου της επερχόμενης κονσόλας.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στη λίστα με τους φίλους, ενώ ο χρήστης μπορεί να προσθέσει μέχρι και 1000 φίλους στο λογαριασμό του. Για όσους έχουν το Xbox 360 η λίστα με τους φίλους περνάει αυτόματα στη νέα κονσόλα, με μια επιπλέον επιλογή, αυτή του follow χωρίς να χρειάζεται κάποιος να γίνει φίλος με άλλο μέλος. Η εταιρεία διαχωρίζει τις ρυθμίσεις απορρήτου μεταξύ φίλων και followers αφήνοντας στο χρήστη την επιλογή του περιεχομένου που θα διαμοιράζεται με την κάθε κατηγορία επαφών.

 

Εάν δύο χρήστες ακολουθούν ο ένας τον άλλο, θα μπορούν να δουν δεδομένα μεταξύ τους όπως για παράδειγμα το online status, τα επιτεύγματα αλλά και τη δραστηριότητα του χρήστη στο Xbox One.Όσον αφορά τους followers, η Microsoft έχει δημιουργήσει μια οθόνη ροής των δεδομένων, με αυτά να παρουσιάζονται με μια μορφή που θυμίζει αρκετά το περιβάλλον του Twitter.

 

Αν και η μεγαλύτερη προσοχή στρέφεται στα νέα κοινωνικά χαρακτηριστικά, αρκετές τροποποιήσεις έχουν γίνει στα επιτεύγματα τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα κλασσικά επιτεύγματα αλλά και σε προκλήσεις που έχουν να κάνουν με το χρόνο. Η πρώτη κατηγορία τις περισσότερες φορές προϋποθέτει ότι οι χρήστες δουλεύουν ταυτόχρονα, ενώ η δεύτερη περιορίζει τα επιτεύγματα που μπορούν να επιτευχθούν μέσα σε χρονικά πλαίσια.

 

Link.png Site: http://majornelson.com/2013/10/14/new-friends-app-and-multiplayer-features-for-xbox-live-on-xbox-one/[/url]']Major Nelson