Η Konami αποκάλυψε ότι η έκδοση του Metal Gear Solid V: Ground Zeroes για το PlayStation 4 θα είναι η μοναδική έκδοση που θα υποστηρίζει ανάλυση 1080p, αφού η έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One θα είναι στα 720p. Και στις δύο περιπτώσεις, το παιχνίδι θα “τρέχει” στα 60 fps ενώ στις παλαιότερες κονσόλες, PS3 και Xbox 360 θα “τρέχει” με 30fps.

Η σχετική αποκάλυψη έγινε από την ίδια την Konami, που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της σχετικό συγκριτικό, παραθέτοντας τις διαφορές μεταξύ και των τεσσάρων εκδόσεων του παιχνιδιού. Η εταιρεία δεν δημοσιοποίησε κάποιο gameplay video, ωστόσο δημοσίευσε μερικές εικόνες από το παιχνίδι. Μπορείτε να δείτε τις εικόνες για το PS4 (εδώ και εδώ) και για το Xbox One (εδώ και εδώ) και να κάνετε την σύγκριση μόνοι σας.

 

Η Konami τονίζει ότι τόσο το Xbox One όσο και το PS4 επιτρέπουν τη χρήση βελτιωμένων εφέ στα γραφικά σε σχέση με τις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, όπως είναι οι λεπτομερείς υφές, οι περισσότερο ρεαλιστικές σκιάσεις και φωτισμός καθώς και οι αντανακλάσεις σε βρεγμένες επιφάνειες από βροχή. Αν και οι εκδόσεις του παιχνιδιού για τις κονσόλες PS3 και Xbox 360 θα τρέχουν επίσης στα 720p, είναι όλα τα παραπάνω εφέ και οι βελτιώσεις στα γραφικά που καθιστούν ανώτερες τις εκδόσεις των νεότερων κονσολών.

 

PS4

 

gallery_286955_929_309496.jpg

 

Xbox One

 

gallery_286955_929_11660.jpg

 

Πάντως το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes είναι ένα ακόμη παιχνίδι cross-platform που δείχνει ότι η Sony έχει το πάνω χέρι όσο αφορά στην δυναμική του hardware μεταξύ των δύο κονσολών.

 

To Tomb Raider: Definitive Edition τρέχει με 30 καρέ το δευτερόλεπτο λιγότερα στο Xbox One από ότι στο PS4 ενώ ακόμα και το Titanfall τρέχει στα 792p στο Xbox One. Επίσης μη ξεχνάμε και το Ryse: Son of Rome που τρέχει στα 900p στην κονσόλα της Microsoft.

 

Ο Jean-Baptiste Bolcato, παραγωγός του Sniper Elite 3 είχε δηλώσει σχετικά με την ταχύτατη eSRAM μνήμη των 32MB που ενσωματώνει το υποσύστημα γραφικών του Xbox One: “είναι κάπως μικρή για να βγάλεις 1080p στην έξοδο με αυτό το μέγεθος. Είναι τόσο μικρή η χωρητικότητα που δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε 1080p με αυτό το μικρό buffer ταχύτατης RAM. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνουμε σε πακέτα ή χρησιμοποιώντας κόλπα”.

 

Από την άλλη, ο Mike Ybarra των Microsoft Studios είχε δηλώσει παλαιότερα για την ανάλυση 900p του Ryse: Son of Rome: “Πιστεύω ότι ένα θέμα που ξεχνάμε είναι ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι συμβιβασμών. Η ανάλυση από μόνη της δεν μπορεί να καθορίσει πόσο πιο ωραίο ή λιγότερο θα δείχνει ένα παιχνίδι. Είναι ένας από τους πολλούς μοχλούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και είναι στο χέρι των ομάδων ανάπτυξης παιχνιδιών να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για την μοναδική εμπειρία gamimg που θέλουν να προσφέρουν".

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gaming/2014/02/next-metal-gear-solid-runs-1080p-on-ps4-720p-on-xbox-one/[/url]']ArsTechnica