Η Microsoft ξεκίνησε για πρώτη φορά να δοκιμάζει ένα νέο Xbox Home dashboard πριν από σχεδόν ένα χρόνο  ενώ τώρα είναι έτοιμη να το διαθέσει σε όλους τους κατόχους Xbox.

Πλέον, ένα νέο γραφικό περιβάλλον είναι διαθέσιμο για όλες τις κονσόλες Xbox Series X / S και Xbox One, με περισσότερο χώρο για το background και γρήγορη πρόσβαση στο Store, την αναζήτηση και τις ρυθμίσεις.

Η νέα εμπειρία Xbox Home θα αρχίσει να κυκλοφορεί από σήμερα «σε ένα υποσύνολο όλων των κονσολών Xbox", σύμφωνα με την Ivy Krislov, υψηλόβαθμου στελέχους της ομάδας του Xbox. «Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι χρήστες θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές εβδομάδες για να την αποκτήσουν».

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι ένα ανασχεδιασμένο UI που μετακινεί προς τα κάτω τα tiles προς όφελος περισσότερου χώρου για να βλέπετε όσο δυνατόν περισσότερο το background. Η Microsoft δοκίμασε αρχικά ένα νέο UI που εξακολουθούσε να καλύπτει το φόντο, αλλά οι οπαδοί του Xbox κατέστησαν σαφές στα σχόλια ότι ήθελαν κάτι διαφορετικό.

«Όταν δείξαμε για πρώτη φορά στους Xbox Insiders τι δουλεύαμε, ακούσαμε ξεκάθαρα τα σχόλιά σας - θέλατε περισσότερο χώρο για να αναδείξετε προσαρμοσμένα backgrounds ή game art, ταχύτερες επιλογές πλοήγησης και περισσότερη εξατομίκευση», λέει ο Krislov.

Τα μεγέθη των tiles έχουν πλέον μειωθεί, ενώ η Microsoft έχει προσθέσει ακόμη και μια νέα λειτουργία responsive game art που θα ενημερώνει το background όταν περνάτε με το ποντίκι πάνω από ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές.

Πάνω από το κεντρικό μενού, υπάρχει ένα νέο αιωρούμενο UI που παρέχει γρήγορη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών και εφαρμογών, το Microsoft Store, το Xbox Game Pass, την αναζήτηση και τις ρυθμίσεις. Το μενού άμεσης  πρόσβασης καθιστά πολύ πιο γρήγορη την πλοήγηση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών ή στις ρυθμίσεις σας.

Καθώς μετακινείστε προς τα κάτω στο υπόλοιπο περιβάλλον εργασίας, θα παρατηρήσετε επίσης νέες επιμελημένες και εξατομικευμένες λίστες και ένα περιβάλλον που μοιάζει με widget για τους φίλους και τις ενημερώσεις της κοινότητας. Οι αρχικές δοκιμές του Xbox Home UI της Microsoft έκαναν αυτό το μέρος της εμπειρίας να μοιάζει με μια γιγαντιαία διαφήμιση του Game Pass, αλλά η δυνατότητα προσαρμογής του με καρφιτσωμένα παιχνίδια και ομάδες όπως το Quick Resume το κάνει πολύ πιο εξατομικευμένο. 

Η Microsoft διαθέτει σταδιακά το νέο γραφικό περιβάλλον του Xbox και μόλις η κονσόλα σας λάβει την ενημέρωση, θα μπορείτε να μεταβείτε στις επιλογές προσαρμογής για να ρυθμίσετε τα πράγματα ακριβώς όπως τα θέλετε.
 

  • Like 5