Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση της Microsoft, η κονσόλα Xbox 360 φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής στους gamers για το 2011 πουλώντας 14.9 εκατομμύρια συσκευές. Είναι η πρώτη φορά για την εταιρεία όπου για έναν ολόκληρο ημερολογιακό χρόνο κατέχει τα πρωτεία σε κονσόλα παιχνιδιών.

Τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις για το 2011 κατείχε το PlayStation 3 της Sony με 14.1 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ ακολουθεί στη συνέχεια το Wii της Nintendo με 10.33 εκατομμύρια πωλήσεις. Όσον αφορά την τελευταία γενιά στις κονσόλες, το Wii είναι αυτή που κατέχει συνολικά τις περισσότερες πωλήσεις φτάνοντας τα 95 εκατομμύρια, όμως ο αριθμός αυτός δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένος την προηγούμενη χρονιά καθώς οι καταναλωτές φαίνεται ότι αναμένουν το διάδοχό του Wii U που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

 

Το Xbox 360 έχει σημειώσει 66 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πωλείται στην Ιαπωνία. Όσον αφορά το PlayStation, αν και οι πρώτες δύο γενιές του είχαν κυριαρχήσει στην αγορά, το PS3 δεν κατάφερε να φτάσει στα ίδια νούμερα σημειώνοντας συνολικά 62 εκατομμύρια πωλήσεις.

 

Σύμφωνα με την επικαιρότητα, η Microsoft δεν προτίθεται να κυκλοφορήσει το διάδοχο του Xbox 360 μέσα στο 2012, ενώ η Sony είναι σίγουρο ότι δε θα παρουσιάσει το PlayStation 4 στην έκθεση Ε3 το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Link.png Site: neowin.net