Η Microsoft και η Ninja Theory ανακοίνωσαν ότι το Senua's Saga: Hellblade 2 θα κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακή μορφή στις 21 Μαΐου 2024.

Με τιμή 50 δολάρια, το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass.

Ο επικεφαλής του στούντιο Dom Matthews εξήγησε ότι η επιλογή κυκλοφορίας αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, έδωσε στους δημιουργούς μεγαλύτερη ελευθερία να δημιουργήσουν μια εμπειρία προσαρμοσμένη στη διάρκεια της ιστορίας (υπολογίζεται περίπου στις 7 ώρες) και να ορίσουν παράλληλα μια χαμηλότερη τιμή πώλησης. Η ενέργεια αυτή «επέτρεψε τη στενή εστίαση στην παροχή ενός αξέχαστου ταξιδιού στον μοναδικό κόσμο της Senua».

Ο Matthews αναφέρει με υπερηφάνεια το πώς η Ninja Theory πρωτοστάτησε στα «ανεξάρτητα ΑΑΑ παιχνίδια» με το πρώτο Hellblade το 2017, επιτυγχάνοντας κορυφαίου επιπέδου παραγωγή, διατηρώντας παράλληλα τη δημιουργική της ανεξαρτησία. Τώρα, με την υποστήριξη της Microsoft, το στούντιο έχει ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα να ξεπεράσει τα όρια με το νέο παιχνίδι.

Αν και το αρχικό Hellblade κυκλοφόρησε κι' αυτό σε ψηφιακή μορφή, υπήρξε μια φυσική έκδοση μετά την κυκλοφορία του. Ωστόσο, η Microsoft αγκαλιάζει πλήρως το ψηφιακό μέλλον για να βελτιστοποιήσει την ευελιξία και την προσβασιμότητα των gamers. Το Senua's Saga έρχεται να προστεθεί σε άλλες σημαντικές κυκλοφορίες του 2024, όπως το Like a Dragon Gaiden και το Alan Wake 2 που ήδ έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά ως ψηφιακές αποκλειστικότητες, ενδεικτικές αυτής της κατεύθυνσης.

Με την αποκλειστική ψηφιακή κυκλοφορία, η Microsoft και η Ninja Theory μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιο απλοποιημένο παιχνίδι, ενώ παράλληλα θα περάσουν σημαντικές εξοικονομήσεις στους οπαδούς κατά την κυκλοφορία. Αυτό διευρύνει επίσης το δυνητικό κοινό μέσω του Xbox Game Pass. Είναι ένα τολμηρό βήμα ευθυγραμμισμένο με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του gaming. 

Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Xbox Developer Direct 2024 το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

 

  • Like 3
  • Sad 1