Σύμφωνα με άρθρο του The Verge, η Microsoft σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του Xbox Series X και της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass στις περισσότερες χώρες, από τον προσεχή Αύγουστο.

Ωστόσο, οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Χιλή, τη Βραζιλία και την Κολομβία. 

Η αύξηση της τιμής του Xbox Series X συμβαδίζει με την αντίστοιχη κίνηση στην οποία προχώρησε πέρσι η Sony για το PlayStation 5. Οι νέες τιμές για το Xbox Series X που θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου είναι 479,99 λίρες Αγγλίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, 549,99 ευρώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, 649,99 δολάρια CAD στον Καναδά και 799,99 δολάρια AUD στην Αυστραλία. Οι τιμές της σειράς Xbox Series S δεν θα αλλάξουν σε καμία αγορά και θα παραμείνουν στα 299,99 δολάρια. Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το Xbox Series X πωλείται στη χώρα μας με ένα «καπέλο» 10 ευρώ, κάτι που μένει να δούμε αν θα ισχύσει και με τη νέα τιμή.

Εκτός από την αύξηση της τιμής της κονσόλας, η Microsoft αυξάνει επίσης τις μηνιαίες τιμές των συνδρομών Xbox Game Pass και Xbox Game Pass Ultimate για πρώτη φορά. Η βασική συνδρομή Game Pass για την κονσόλα θα ανέβει στα 10,99 δολάρια το μήνα από 9,99 δολάρια. Η συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate θα μετακινηθεί από τα 14,99 δολάρια το μήνα στα 16,99 δολάρια (14,99 ευρώ / 12,99 λίρες). Στην Ελλάδα και τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, η συνδρομή του Xbox Game Pass Ultimate ανεβαίνει στα 14,99 ευρώ από 12,99, ενώ το Game Pass για τις κονσόλες μόνο, θα δει αύξηση 1 ευρώ, στα 10,99 ευρώ.

Ο Kari Perez, επικεφαλής επικοινωνίας του Xbox, δήλωσε ότι η Microsoft έχει διατηρήσει τις τιμές των Xbox για πολλά χρόνια και έχουν προσαρμόσει τις τιμές ώστε να αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες ανταγωνισμού σε κάθε αγορά.

Εάν είστε υφιστάμενος μηνιαίος συνδρομητής του Game Pass, τότε οι νέες τιμές δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από τις 13 Αυγούστου ή τις 13 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Τα νέα μέλη του Xbox Game Pass θα δουν τις νέες τιμές από τις 6 Ιουλίου. Εάν είστε συνδρομητής του Xbox Game Pass με χρήση κάποιου ετήσιου κωδικού, οι νέες τιμές δεν θα τεθούν σε ισχύ μέχρι να ανανεώσετε τη συνδρομή σας. Με βάση το δημοσίευμα, οι περισσότερες αγορές θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των τιμών του Xbox Game Pass, με εξαίρεση ορισμένες τιμές του Game Pass για Κονσόλες που θα παραμείνουν ίδιες στη Νορβηγία, τη Χιλή, τη Δανία, την Ελβετία και τη Σαουδική Αραβία.

Η Microsoft δεν έχει αλλάξει την τιμολόγηση του Xbox Game Pass από την έναρξη της υπηρεσίας το 2017 και θέλει να τονίσει ότι αυτό δεν σχετίζεται με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια γενική τάση αύξησης των τιμών τα τελευταία δύο χρόνια για συνδρομές ψυχαγωγίας όπως το Netflix, το Disney Plus, το Hulu, το Apple Music και το Spotify.

Εν κατακλείδι, αν σκοπεύετε να αγοράσετε μια κονσόλα Xbox Series X ή να εγγραφείτε στο Xbox Game Pass ή στο Xbox Game Pass Ultimate στο εγγύς μέλλον, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου αυτές τις αλλαγές στις τιμές.

  • Confused 1
  • Sad 1