Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft αυξάνει την τιμή του Xbox Series X και του Xbox Game Pass. Τι θα ισχύσει στην Ελλάδα


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με άρθρο του The Verge, η Microsoft σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του Xbox Series X και της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass στις περισσότερες χώρες, από τον προσεχή Αύγουστο.

Ωστόσο, οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Χιλή, τη Βραζιλία και την Κολομβία. 

Η αύξηση της τιμής του Xbox Series X συμβαδίζει με την αντίστοιχη κίνηση στην οποία προχώρησε πέρσι η Sony για το PlayStation 5. Οι νέες τιμές για το Xbox Series X που θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου είναι 479,99 λίρες Αγγλίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, 549,99 ευρώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, 649,99 δολάρια CAD στον Καναδά και 799,99 δολάρια AUD στην Αυστραλία. Οι τιμές της σειράς Xbox Series S δεν θα αλλάξουν σε καμία αγορά και θα παραμείνουν στα 299,99 δολάρια. Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το Xbox Series X πωλείται στη χώρα μας με ένα «καπέλο» 10 ευρώ, κάτι που μένει να δούμε αν θα ισχύσει και με τη νέα τιμή.

Εκτός από την αύξηση της τιμής της κονσόλας, η Microsoft αυξάνει επίσης τις μηνιαίες τιμές των συνδρομών Xbox Game Pass και Xbox Game Pass Ultimate για πρώτη φορά. Η βασική συνδρομή Game Pass για την κονσόλα θα ανέβει στα 10,99 δολάρια το μήνα από 9,99 δολάρια. Η συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate θα μετακινηθεί από τα 14,99 δολάρια το μήνα στα 16,99 δολάρια (14,99 ευρώ / 12,99 λίρες). Στην Ελλάδα και τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, η συνδρομή του Xbox Game Pass Ultimate ανεβαίνει στα 14,99 ευρώ από 12,99, ενώ το Game Pass για τις κονσόλες μόνο, θα δει αύξηση 1 ευρώ, στα 10,99 ευρώ.

Ο Kari Perez, επικεφαλής επικοινωνίας του Xbox, δήλωσε ότι η Microsoft έχει διατηρήσει τις τιμές των Xbox για πολλά χρόνια και έχουν προσαρμόσει τις τιμές ώστε να αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες ανταγωνισμού σε κάθε αγορά.

Εάν είστε υφιστάμενος μηνιαίος συνδρομητής του Game Pass, τότε οι νέες τιμές δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από τις 13 Αυγούστου ή τις 13 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Τα νέα μέλη του Xbox Game Pass θα δουν τις νέες τιμές από τις 6 Ιουλίου. Εάν είστε συνδρομητής του Xbox Game Pass με χρήση κάποιου ετήσιου κωδικού, οι νέες τιμές δεν θα τεθούν σε ισχύ μέχρι να ανανεώσετε τη συνδρομή σας. Με βάση το δημοσίευμα, οι περισσότερες αγορές θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των τιμών του Xbox Game Pass, με εξαίρεση ορισμένες τιμές του Game Pass για Κονσόλες που θα παραμείνουν ίδιες στη Νορβηγία, τη Χιλή, τη Δανία, την Ελβετία και τη Σαουδική Αραβία.

Η Microsoft δεν έχει αλλάξει την τιμολόγηση του Xbox Game Pass από την έναρξη της υπηρεσίας το 2017 και θέλει να τονίσει ότι αυτό δεν σχετίζεται με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια γενική τάση αύξησης των τιμών τα τελευταία δύο χρόνια για συνδρομές ψυχαγωγίας όπως το Netflix, το Disney Plus, το Hulu, το Apple Music και το Spotify.

Εν κατακλείδι, αν σκοπεύετε να αγοράσετε μια κονσόλα Xbox Series X ή να εγγραφείτε στο Xbox Game Pass ή στο Xbox Game Pass Ultimate στο εγγύς μέλλον, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου αυτές τις αλλαγές στις τιμές.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να τα μας,αρχισαμε παλι τις πο@στιες, ειμαστε τρια χρονια στην γενια και αντι να μειωνονται αυξανονται

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο μεταξύ χθες η ms έλεγε ότι δεν πρόκειται να κάνει αυξήσεις. Κοροϊδεύουν στα μούτρα τον κόσμο. Και ας είναι 1 ευρώ παραπάνω δεν έχει σημασία.

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, jack124 είπε

Στο μεταξύ χθες η ms έλεγε ότι δεν πρόκειται να κάνει αυξήσεις. Κοροϊδεύουν στα μούτρα τον κόσμο.

Αυτό είναι το χειρότερο 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια γενική τάση αύξησης των τιμών τα τελευταία δύο χρόνια για συνδρομές ψυχαγωγίας όπως το Netflix, το Disney Plus, το Hulu, το Apple Music και το Spotify.

Επιδει το κάναν αυτοί το κάνουμε και εμείς, εμ τι στο πηγάδι κατουρήσαμε!

Ρε xbox one x δεν το αλλάζω με τίποτα.

Επεξ/σία από lnwolfgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ισχύσει VPN για gamepass όπως γίνεται και τώρα, ορίστε το είπα! Οσο για την τιμή της κονσόλας, θεωρώ λάθος το timing. Επίσης αυτό απο τις 18/06: 

https://www.tweaktown.com/news/91943/microsoft-wont-immediately-raise-xbox-game-pass-price-if-activision-merger-is-approved/index.html

Επεξ/σία από nekrik
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως του Τούρκους, τους κάψαμε

Το Ultimate από 44,99TRY πάει στα 120,99TRY

Σε κάθε περίπτωση, θα πληρώνουμε όσο όλη η Ευρώπη και ακόμη δεν έχουμε Cloud
 

Petition για XCLOUD εδω

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν δεν είναι ουσιαστική αύξηση οκ μην τρελαθούμε. Σχεδόν 1 ευρώ. Τώρα ότι αφορά το περιεχόμενο οκ θα μπορούσε δυνατά αποκλειστικά παιχνίδια κ όχι στα 2.5 χρόνια να παίζουμε gears ακόμα για να λέμε οκ είναι σούπερ. Βλέπε Sony λίγο ρε Microsoft 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...