Το τελευταίο firmware για Xbox χειριστήρια είναι ήδη διαθέσιμο.

Η Microsoft κυκλοφορεί την ενημέρωση Νοεμβρίου για τις κονσόλες Xbox που θα κάνει πιο εύκολη την εναλλαγή του χειριστηρίου μεταξύ κονσόλας και υπολογιστή ή laptop. Αντί να χρειάζεται ο χρήστης να περιηγηθεί στα μενού για να αλλάξει τη σύνδεση, η ενημέρωση θα του επιτρέψει να κάνει εναλλαγή μεταξύ των συσκευών που είχαν συνδεθεί προηγουμένως πατώντας απλώς δύο φορές το κουμπί pair του χειριστηρίου.

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο νεότερο χειριστήριο των Xbox Series X / S από την κυκλοφορία του πέρυσι, αλλά η νέα firmware ενημέρωση φέρνει αυτήν την επιλογή και στα χειριστήρια Xbox One με υποστήριξη Bluetooth αλλά και το χειριστήριο Xbox Elite 2. Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία μόνο για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ μια συσκευής Bluetooth και μιας κονσόλας Xbox και όχι μεταξύ δύο Xbox.

Το νέο firmware προσθέτει επίσης Dynamic Latency Input (DLI) σε παλαιότερα χειριστήρια Xbox One, γεγονός που μειώνει την καθυστέρηση επικοινωνίας μεταξύ των χειριστηρίων και των Xbox, ούτως ώστε τα παιχνίδια να έχουν καλύτερη απόκριση.

Παράλληλα με τις αλλαγές στο χειριστήριο, η Microsoft βελτιώνει επίσης τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου σε όλες τις κονσόλες Xbox. Οι νέες επιλογές ήχου περιλαμβάνουν τη δυνατότητα σίγασης του ήχου όταν οι χρήστες συνδέουν ένα headset, χρήσιμο όταν αυτοί παίζουν παιχνίδια κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν θέλουν να ενοχλήσουν τους υπόλοιπους δίπλα τους.

xbox-enimerosi-noemvriou-2.JPG.ec8fac1123eccafaf8bbae8914086ac1.JPG

Νέα χρωματικά φίλτρα αποτελούν επίσης μέρος αυτής της ενημέρωσης για τις κονσόλες Xbox Series X / S, τα οποία θα βοηθήσουν τους παίκτες με αχρωματοψία ή άλλα θέματα όρασης που σχετίζονται με την αποτύπωση χρωμάτων. Η Microsoft επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές παιχνιδιών να προσθέτουν ετικέτες στους τίτλους τους με έως και 20 δυνατότητες προσβασιμότητας, κάτι που θα διευκολύνει πολύ τα άτομα με αναπηρία να βρίσκουν ποια παιχνίδια υποστηρίζουν αυτές τις τροποποιήσεις που αφορούν την εικόνα, τον ήχο και τον χειρισμό.  Περισσότερα από 325 παιχνίδια υποστηρίζονται αυτήν τη στιγμή και οι επιλογές φιλτραρίσματος θα είναι διαθέσιμες τους επόμενους μήνες.

Αυτή η τελευταία ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης ενσωμάτωση του Xbox Cloud Gaming στο dashboard, επιτρέποντας στις παλαιότερες κονσόλες Xbox One να αναπαράγουν παιχνίδια Xbox Series X. Η λειτουργία αυτή απαιτεί συνδρομή στο Game Pass Ultimate και θα είναι διαθέσιμη σε 25 περιοχές (μεταξύ αυτών δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) και ένα υποσύνολο παικτών μέσα στον Νοέμβριο.

Η τελευταία ενημέρωση Νοεμβρίου της Microsoft για τις κονσόλες Xbox One και Xbox Series X / S είναι ήδη διαθέσιμη.

  • Like 10