Η Microsoft αφήνει και πάλι τους κατόχους Xbox και PC να δοκιμάσουν τη συνδρομητική υπηρεσία Game Pass με μόλις 1 ευρώ/δολάριο.

Στα τέλη Μαρτίου, η Microsoft διέκοψε τις δοκιμαστικές συνδρομές Game Pass με 1 δολάριο και τις αντικατέστησε τον Μάιο με ένα νέο πρόγραμμα προτεινόμενων φίλων, το οποίο ήταν όμως πιο περιοριστικό.

Με την προσφορά Friend Referral της Microsoft για το Xbox Game Pass, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate και του PC Game Pass μπορούσαν να μοιραστούν μόνο 14ήμερους κωδικούς δοκιμής του PC Game Pass με έως και πέντε φίλους. Τώρα όμως, οι gamers Xbox και PC που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ πριν το Game Pass μπορούν να αποκτήσουν ένα μήνα Xbox Game Pass Ultimate ή PC Game Pass με μόλις 1 δολάριο. Δεν υπάρχει δοκιμαστική συνδρομή 1 δολαρίου για το κανονικό Xbox Game Pass, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού με τη δοκιμαστική συνδρομή 1 δολαρίου για το Xbox Game Pass Ultimate έχετε το πλήρες πακέτο.

Δεν είναι σαφές γιατί η Microsoft έκανε στροφή 180° στις δοκιμές του Game Pass, αλλά η εταιρεία μπορεί να ποντάρει στην επερχόμενη κυκλοφορία των Starfield και Forza Motorsport για να κάνει περισσότερους gamers να εγγραφούν στην υπηρεσία. Η Microsoft είχε μια εξαιρετική παρουσίαση νέων παιχνιδιών Xbox και Bethesda τον περασμένο μήνα και φαίνεται ότι οι διάφορες εξαγορές στούντιο παιχνιδιών στους οποίες προχώρησε η Microsoft, πρόκειται επιτέλους να αποδώσουν.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή που φέρνει η επιστροφή της δοκιμαστικής έκδοσης του 1 δολαρίου, είναι η απόφαση της εταιρείας να αλλάξει (αθόρυβα) την αναλογία μετατροπής του Xbox Live Gold σε Game Pass, ώστε να είναι λιγότερο συμφέρουσα. Μέχρι τώρα, οι παίκτες μπορούσαν να πληρώσουν για 3 χρόνια Xbox Live Gold και να τα μετατρέψουν σε 3 χρόνια Xbox Game Pass Ultimate με το κόστος ενός μόνο μήνα Game Pass Ultimate (16,99 δολάρια).

Πλέον, αυτή η αναλογία μετατροπής 1:1 έχει αλλάξει σε 3:2: Αυτό σημαίνει ότι 3 χρόνια Xbox Live Gold μπορούν τώρα να μετατραπούν σε 2 χρόνια Xbox Game Pass Ultimate αντί για 3. Αν και αυτή η προσφορά δεν είναι τόσο γενναιόδωρη όσο πριν, εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στις συνδρομές Xbox Game Pass Ultimate, οι οποίες αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα στα €14,99/μήνα.

  • Like 1