Η Microsoft έχει αρχίσει να μπλοκάρει τη χρήση "μη εξουσιοδοτημένων" χειριστηρίων και αξεσουάρ Xbox στις κονσόλες της.

Χρήστες στο Resetera παρατήρησαν την περασμένη εβδομάδα την εμφάνιση σχετικής προειδοποίησης για το μπλοκάρισμα.

Έτσι ορισμένα χειριστήρια Xbox τρίτων κατασκευαστών εμφανίζουν πλέον μήνυμα "το συνδεδεμένο αξεσουάρ δεν είναι εξουσιοδοτημένο" όταν συνδέονται σε κονσόλα Xbox. Δεν είναι σαφές αν η Microsoft προσπαθεί να στοχεύσει σε συσκευές που έχουν στόχο κακόβουλες ενέργειες ή αν επιδιώκει να προωθήσει το επίσημο πρόγραμμα για τα αξεσουάρ του Xbox, λαμβάνοντας σχετική προμήθεια.

Ένα σφάλμα έχει πλέον αρχίσει να εμφανίζεται για ορισμένα τρίτων κατασκευαστών χειριστήρια Xbox, μαζί με προειδοποίηση που αναφέρει ότι το αξεσουάρ θα μπλοκαριστεί από περαιτέρω χρήση μετά από δύο εβδομάδες. "Από τη στιγμή που θα συνδέσετε ένα μη εξουσιοδοτημένο αξεσουάρ και λάβετε τον κωδικό σφάλματος 0x82d60002, θα έχετε δύο εβδομάδες για να το χρησιμοποιήσετε, μετά το πέρας των οποίων θα μπλοκαριστεί η χρήση του από την κονσόλα", αναφέρει η Microsoft σε μήνυμα. 

image.png.3a38a0cecb0b83d4408d7dfb3b825d9e.png

Τα χειριστήρια και αξεσουάρ με το σήμα "designed for Xbox" δεν επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όμως, όσα δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί επίσημα από τη Microsoft διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν αυτό το μήνυμα σφάλματος και να μπλοκαριστούν σε Xbox κονσόλα. Αυτό ενδέχεται να περιλαμβλανει και συσκευές όπως  τα XIM, Cronus Zen και ReaSnow S1που χρησιμοποιούνται από κακόβουλους gamers για πρόσθετα πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια του gaming.

 

Οι προσαρμογείς αυτοί χρησιμοποιούνται συνήθως σε PC για να προσομοιώσουν την είσοδο χειριστηρίου, ώστε χρήστες ποντικιού και πληκτρολογίου να αποκτούν πλεονεκτήματα σκόπευσης και μειωμένου recoil των χειριστηρίων μαζί με την ευελιξία του ποντικιού και πληκτρολογίου. Οι Activision, Bungie και Ubisoft έχουν προσπαθήσει να μπλοκάρουν αυτές τις συσκευές εξαπάτησης, με περιορισμούς και αποκλεισμούς σε Call of Duty, Destiny 2 και Rainbow Six Siege αντίστοιχα.

Οι συσκευές Cronus έχουν γίνει δημοφιλείς στις κονσόλες, και το μπλοκάρισμα της Microsoft πιθανότατα θα επηρεάσει ορισμένους από αυτούς τους μη εξουσιοδοτημένους προσαρμογείς. Η Brook Gaming, που κατασκευάζει adapter που υποστηρίζει χειριστήρια PlayStation σε Xbox, δηλώνει ότι η συσκευή της επηρεάζεται από το μπλοκάρισμα της Microsoft. 

Σε ανάρτηση στο Twitter, η Brook Gaming προειδοποιεί για "λειτουργικά θέματαστο εγγύς μέλλον" για ποικιλία προϊόντων της. Το μπλοκάρισμα της Microsoft θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την κοινότητα των παιχνιδιών μάχης. Οι προσαρμογείς της Brook Gaming δεν έχουν σχέση με κακόβουλες ενέργειες και είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για όσους ασχολούνται με fighting games. «Παρακαλώ επανεξετάστε το μπλοκάρισμα!» δηλώνει το Maximilian Dood, το μεγαλύτερο κανάλι παιχνιδιών μάχης στο YouTube.

Τα περισσότερα χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών Xbox είναι ενσύρματα, καθώς η Microsoft συνήθως δεν αδειοδοτεί το ασύρματο πρωτόκολλο Xbox σε άλλους κατασκευαστές. Η PowerA λάνσαρε το πρώτο επίσημα αδειοδοτημένο ασύρματο χειριστήριο τρίτου κατασκευαστή για Xbox φέτος, και το Windows Central εικάζει ότι το τελευταίο μπλοκάρισμα της Microsoft μπορεί να σχετίζεται με την επέκταση έγκρισης ασύρματων χειριστηρίων Xbox από τρίτους.

  • Like 1