Τρία χρόνια εντός του κύκλου ζωής των Xbox Series X|S και η Microsoft έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να αναπτυχθούν άλλα παιχνίδια για την προηγούμενη κονσόλα της, Xbox One.

Αν και η εταιρεία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τα προηγούμενης γενιάς παιχνίδια για την κονσόλα που εξακολουθούν να έχουν σημαντικό κοινό -όπως τα Minecraft και Halo Infinite- εντούτοις καμία ομάδα της Xbox Game Studios δεν πρόκειται να εργαστεί σε κάποιον νέο τίτλο για την προηγούμενης γενιάς κονσόλα, Xbox One.

«Περάσαμε στη γενιά 9» είπε στην ιστοσελίδα Axios ο επικεφαλής της Xbox Game Studios Matt Booty αναφερόμενος στις κονσόλες Xbox Series X|S και δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η εταιρεία αναπτύσσει και παιχνίδια για PC. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι τέτοιο, ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση να παρεμποδιστεί η ανάπτυξη νεότερων και πιο περίπλοκων από τους περιορισμούς που θέτει πλέον το hardware του Xbox One που είναι σχεδόν μίας δεκαετίας. Παρόλα αυτά, για όσους επιμένουν να παίζουν παιχνίδια στην κονσόλα Xbox One και δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν σε κάποια νεότερη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σύγχρονους τίτλους Series X|S όπως είναι τα Starfield και Forza Motorsport αν και κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό μόνο μέσω του Xbox Cloud Gaming. «Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουμε την υποστήριξη» είπε ο Matt Booty στο Axios.

Τα νέα έρχονται στον απόηχο ενός δυνατού φετινού Xbox Games Showcase το περασμένο Σαββατοκύριακο με την εταιρεία να ανακοινώνει νέους τίτλους όπως τα Compulsion's South of Midnight και InXile's Clockwork Revolution και να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τα παιχνίδια Fable, Avowed και Senua's Saga: Hellblade II.

Με την εταιρεία να απομακρύνεται από το Xbox One, οι ομάδες της Microsoft θα απελευθερωθούν από τα δεσμά της προηγούμενης γενιάς. Κάποιοι πάντως τρίτοι developers έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι και το Xbox Series S, που όπως είναι γνωστό είναι λιγότερο ισχυρό από το Xbox Series X βάζει περιορισμούς στη δουλειά τους.

Ο Matt Booty παραδέχτηκε ότι για να διασφαλιστεί ότι τα παιχνίδια «τρέχουν» σωστά στο Xbox Series S απαιτείται «περισσότερη δουλειά» ωστόσο σημείωσε ότι τα στούντιο της Microsoft -ειδικότερα εκείνα που εργάζονται στα δεύτερα παιχνίδια τους για αυτή τη γενιά κονσολών- μπορούν πλέον να βελτιστοποιήσουν καλύτερα τα παιχνίδια τους για το Series S.

  • Like 12
  • Sad 2