Καθώς φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα για διάθεση του xCloud σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό

Η Microsoft αρκετό καιρό τώρα δοκιμάζει την xCloud υπηρεσία της και σιγά-σιγά, γίνεται διαθέσιμη σε διάφορες χώρες. Σε συνέντευξή του με το The Verge, μίλησε για την πιθανότητα να δούμε μια ανάλογη εφαρμογή και σε τηλεοράσεις μέσα στο επόμενο έτος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δε νομίζει πως θα τους σταματήσει κάτι από το να το πραγματοποιήσουν.

Πριν μερικές εβδομάδες ο Spencer είχε δώσει σημάδια για κάτι παρόμοιο μέσω TV streaming sticks που θα αξιοποιήσουν την xCloud υπηρεσία, με τις τελευταίες δηλώσεις να σηματοδοτούν την έλευση κάποιου ανάλογου hardware ή μιας Xbox εφαρμογής μέσα στο 2021. Για την ώρα, η Microsoft εργάζεται να φέρει το xCloud σε iOS συσκευές, κάτι που θα έχει λογική συνέχεια να το δούμε να επεκτείνεται σε τηλεοράσεις, browsers κλπ. Κάτι ανάλογο είδαμε το 2016 με την πλέον ακυρωμένη συσκευή streaming, ενώ το 2013 παρουσάσε το Halo 4 να τρέχει μέσω cloud streaming σε Windows Phones.

Φυσικά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως θα παρατήσουν την ανάπτυξη κονσολών και hardware. Όπως είπε και ο Spencer, η Microsoft θέλει στο μέλλον να προσφέρει ένα υβρίδιο μεταξύ τοπικού/συμβατικού hardware και cloud hardware. Θέλει το xCloud να εξελιχθεί σε μια υπηρεσία που θα είναι συμβατή που θα είναι συμβατή με κάθε τρόπο πρόσβασης. Αυτό σημαίνει πως ίσως δούμε και τις κονσόλες Xbox Series S|X να αποκτούν πρόσβαση στο xCloud, παρέχοντας στους χρήστες μια άμεση έκδοση για δοκιμή πριν αγοράσουν τον τίτλο ή τον κατεβάσουν μέσω GamePass.

Τέλος, η Microsoft έχει σχέδια να ενσωματώσει το xCloud και στο Facebook Gaming στο μέλλον, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε να γίνονται πολλές αλλαγές και προσθήκες στην streaming υπηρεσία. Σχετικά με την υπηρεσία για τηλεοράσεις, δεν έχει εξακριβωθεί κάτι, αλλά σίγουρα η συνεργασία με τη Samsung νωρίτερα στο έτος δείχνει τι μπορεί να ακολουθήσει.

  • Like 7