Με την επόμενη γενιά των παιχνιδοκονσολών να διακρίνεται στον ορίζοντα, η Microsoft Studios έχει αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδια της, μέσα στα οποία βρίσκονται και οι εξαγορές στούντιο υψηλού προφίλ όπως της Obsidian Entertainment που βρίσκεται πίσω από το Fallout: New Vegas και της inXile Entertainment που βρίσκεται πίσω από το Wasteland 2.

Οι προσθήκες των εταιρειών Obsidian Entertainment και inXile Entertainment στο «χαρτοφυλάκιο» των developers της Microsoft Studios σηματοδοτεί δύο από τις πιο τρανές εξαγορές της, ειδικά όταν μάλιστα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα.

Η Obsidian είναι υπεύθυνη για τα Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, South Park: The Stick of Truth και τη σειρά Pillars of Eternity και η inXile με τη σειρά της βρίσκεται πίσω από τα Fantastic Contraption και Torment: Tides of Numenera καθώς και από το επερχόμενο Wasteland 3, που κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από $3 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια πληθοποριστικής εκστρατείας στην πλατφόρμα Fig το 2016.

Μεταξύ των δύο εταιρειών υπάρχει πλούσια ιστορία μάλιστα, καθώς τα δύο στούντιο αποτελούν «προϊόντα» της φυγής developers από το «ορίτζιναλ» στούντιο πίσω από τη σειρά Fallout, την Interplay. Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να μοιράζονται εργαλεία και τεχνολογία μεταξύ τους, με την Obsidian μάλιστα να βοηθάει την inXile (του founder της Interplay, Brian Fargo) στην ανάπτυξη του Wasteland 2.

«Αν και έχουν κοινή κληρονομιά, οι δύο δημιουργικές ομάδες στις εταιρείες Obsidian και inXile είναι πολύ διαφορετικές», διαβάζουμε στο δελτίου τύπου της Microsoft που συνεχίζει: "Θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα, φέρνοντας όμως τα μοναδικά τους ταλέντα, την πνευματική ιδιοκτησία τους (IP) και τη τεχνογνωσία τους στην Microsoft Studios, καθώς δημιουργούν νέες εμπειρίες RPG για τους gamers και τους φίλους μας".

2.jpg.a7702804a5bf35b498f4f83bbcfdecc2.jpg

Η Microsoft Studios έχει «υπό τη σκέπη της» ήδη έντεκα σε αριθμό εταιρείες βίντεο παιχνιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των 343 Industries (Halo), Ninja Theory (Hellblade), του κατασκευαστή του Minecraft, Mojang και της Compulsion Games (Happy Few House). H Microsoft Studios ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι απέκτησε πέντε νέες εταιρείες, όπως τις Undead Labs (State of Decay) και Playground Games (Forza Horizon).

Όταν λάνσαρε το Xbox One το 2013, πολλοί επέκριναν την Microsoft επειδή δεν είχε αρκετά αποκλειστικά παιχνίδια στην πλατφόρμα της, γεγονός που ενδεχομένως βοήθησε το PlayStation 4 να έχει τον πρώτο λόγο –όσον αφορά στις πωλήσεις- στην αγορά. Με τις νέες κονσόλες που έρχονται από το 2020, η Microsoft δεν θέλει να αφήσει πολλά περιθώρια στη Sony. Φημολογείται το τμήμα Xbox έχει στα σκαριά δύο κονσόλες, με τη μία από αυτές να είναι κατασκευασμένη ειδικά για streaming. 

Engadget