Ο στόχος της επένδυσης ύψους $7,5 δις. από την Microsoft έγινε κυρίως για την ενίσχυση του Game Pass

Όπως σας ενημερώσαμε, η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της Bethesda μέσα στην εβδομάδα, λέγοντας πως κάποιοι νέοι μελλοντικοί τίτλοι θα είναι αποκλειστικοί σε Xbox και Windows PCs. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε το δεύτερο κομμάτι της ανακοίνωσης, άφησε να εννοηθεί πως οι επερχόμενοι τίτλοι της Bethesda ίσως κυκλοφορήσουν και στο PlayStation 5 ή στο Nintendo Switch. Τώρα όμως ο Phil Spencer ξεκαθάρισε γιατί η Microsoft προχώρησε στην εξαγορά αξίας $7,5 δις, για το Xbox Game Pass.

Μιλώντας στο πρόσφατο Bethesda Joins Xbox Roundtable, ο Phil Spencer αποκάλυψε πως το Xbox Game Pass ήταν ο κύριος λόγος της συμφωνίας.

"Αν είναι πελάτης του Xbox, αυτό που θέλω να ξέρετε είναι πως στόχος είναι να προσφέρουμε αποκλειστικά παιχνίδια στις πλατφόρμες όπου υπάρχει το Game Pass. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι' αυτό κάνουμε ότι κάνουμε, αυτός είναι ο κύριος λόγος αυτής της συνεργασίας."

Αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς είναι ξεκάθαρο πως η Microsoft ετοιμάζεται για ένα διαφορετικό μέλλον για το Xbox, προωθώντας τη συνδρομή του Game Pass. Αλλά το να το ακούμε και από τον Phil Spencer, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο πως το Game Pass είναι το μέλλον Xbox.

Αυτό δε σημαίνει πως οι τίτλοι της Bethesda θα εξαφανιστούν από τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Αντιθέτως, υπάρχουν συμβόλαια σε ισχύ τα οποία θα ελεγχθούν, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Υπάρχουν ήδη τίτλοι σε άλλες πλατφόρμες και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε. Υπάρχουν κοινότητες παικτών και θέλουμε οι παίκτες αυτοί να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτό που αγαπούν."

Η εξαγορά της Bethesda από την Microsoft μόλις ολοκληρώθηκε, οπότε είναι πολύ νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις επερχόμενων τίτλων, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά νέους τίτλους όπως το Starfield και το επερχόμενο Indiana Jones. Ακόμη κανείς δε γνωρίζει αν θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα σε Xbox και Windows PC, με τον Spencer να δηλώνει πως "ακόμα και σε μελλοντικούς τίτλους μπορεί να υπάρχουν συμβόλαια που θα ολοκληρώσουμε", το οποίο σημαίνει πως ίσως δούμε νέα παιχνίδια της Bethesda και σε άλλες πλατφόρμες πέρα της Microsoft.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι πως ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η Bethesda να δημιουργεί αποκλειστικά παιχνίδια διαθέσιμα όπου υπάρχει το Xbox Game Pass. Και για την ώρα, αυτό αφορά κονσόλες Xbox, Windows PCs, Android κινητά και σύντομα iOS μέσω web.

Ακολουθεί η ολοκληρωμένη δήλωση του Phil Spencer:

"Προφανώς δε μπορώ να πω πως κάθε μελλοντικός τίτλος της Bethesda θα είναι αποκλειστικότητα, γιατί ξέρουμε πως δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν συμβόλαια σε ισχύ τα οποία θα ελεγχθούν, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν ήδη τίτλοι σε άλλες πλατφόρμες και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε. Υπάρχουν κοινότητες παικτών και θέλουμε οι παίκτες αυτοί να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτό που αγαπούν. Ακόμα και σε μελλοντικούς τίτλους μπορεί να υπάρχουν συμβόλαια που θα ολοκληρώσουμε. Αλλά αν είστε πελάτης του Xbox, αυτό που θέλω να ξέρετε είναι πως στόχος είναι να προσφέρουμε αποκλειστικά παιχνίδια στις πλατφόρμες όπου υπάρχει το Game Pass. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι' αυτό κάνουμε ότι κάνουμε, αυτός είναι ο κύριος λόγος αυτής της συνεργασίας."

  • Like 11
  • Sad 1