Θέτοντας από πριν το πήχη ψηλά, η Microsoft επιφύλασσε αρκετές νέες ανακοινώσεις για το Xbox 360 στα πλαίσια της μεγαλύτερης έκθεσης videogames, την E3.

 

Εκτός από τις κυκλοφορίες νέων παιχνιδιών, η Microsoft παρουσίασε την ενσωμάτωση των διάσημων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter στο Xbox Live για το οποίο περιμένουμε ακόμα (επίσημη) υποστήριξη στη χώρα μας.

 

Τα φώτα όμως από όλες τις χθεσινές ανακοινώσεις τα έκλεψε χωρίς αμφιβολία η παρουσίαση ενός νέου περιφερειακού με το οποίο το Xbox 360 ετοιμάζεται να απαντήσει στην κυριαρχία του Nintendo Wii και το διαφορετικό χειρισμό που αυτό παρουσίασε πρώτο.

 

Με τη προσωρινή ονομασία Project Natal, το νέο περιφερειακό για το Xbox ετοιμάζεται να αλλάξει τελείως την αλληλεπίδραση του gamer με τα βιντεοπαιχνίδια σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό από ότι το motion controller του Nintendo Wii. Τοποθετημένο πάνω από τη τηλεόραση σας, εντοπίζει τη πλήρη κίνηση του σώματος σας και των συμπαιχτών σας και τις προβάλει άμεσα στο βιντεοπαιχνίδι. Σε συνδυασμό με το λογισμικό που θα το συνοδεύει, το Project Natal θα μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή και το πρόσωπο σας και αντίστοιχα να δώσει άλλη διάσταση στην ενασχόληση με τη δημοφιλή κονσόλα και τα βιντεοπαιχνίδια της.

 

Μερικά παραδείγματα : η αναγνώριση του προσώπου σας θα είναι απαραίτητη για τη σύνδεση της κονσόλας στο Xbox live και η πρόσβαση θα είναι απαγορευτική για οποιοδήποτε άλλον. Στη συνέχεια θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στα μενού του Xbox 360 με απλές κινήσεις των χεριών σας όπως στη ταινία Minority Report ενώ η αναγνώριση φωνής θα χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τα παιχνίδια όπως το 1vs100, καταργώντας εντελώς το κλασικό χειριστήριο.

 

Οι δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πολύ μεγάλες και μια από τις μεγαλύτερες μορφές της βιομηχανίας των ηλεκτρικών παιχνιδιών, ο Peter Molyneux φρόντισε να το καταστήσει σαφές. Στη παρουσίαση της Μicrosoft, ο δημιουργός των παιχνιδιών Black & White και Fable, έδειξε ένα πειραματικό παιχνίδι στο οποίο ο ήρωας του παιχνιδιού μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον gamer δείχνοντας στοιχεία τεχνιτής νοημοσύνης.

 

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό σχετικά με τη κυκλοφορία του Project Natal είναι ότι θα κυκλοφορήσει το 2010 και θα είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις του Xbox 360. Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια ικανοποιητική εικόνα της τεχνολογίας από τα παρακάτω βίντεο και links.

 

 

Video Video: Ε3 Microsoft Παρουσίαση (87:00 λεπτό)

Link.png Site: Project Natal

Link.png Site: Ανάλυση Project Natal