Οι gameplay εμπειρίες που θα είναι σε θέση να μας προσφέρει το Xbox επόμενης γενιάς δε θα έχουν καμία σχέση με εκείνες των Xbox One και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό η αρχιτεκτονική του.

Είθισται κάθε νέα γενιά συστημάτων ψυχαγωγίας να βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι παίκτες σε διάφορους τομείς. Το Xbox Series X έρχεται να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο σβέλτα, χάρη στη νέα του αρχιτεκτονική. Η περίφημη Velocity, όπως εξήγησε μιλώντας στο IGN ο επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων του Xbox Series X, Jason Ronald, είναι σε θέση να διαχειριστεί πολύ καλύτερα τους τίτλους της κονσόλας, βελτιώνοντας την απόδοσή της.

Μεταξύ των επιτευγμάτων της περιλαμβάνονται τα μικρότερα μεγέθη των τίτλων και τα σημαντικά μειωμένα loading time, στοιχεία που σε συνδυασμό με την έτσι κι αλλιώς αυξημένη επεξεργαστική ισχύ και τον SSD του Xbox Series X, θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τις προσδοκίες που θα είχε κανείς από το hardware της κονσόλας και μόνο. Ο Ronald μιλά ακόμα για την έξυπνη διαχείριση των texture των παιχνιδιών, το νέο DirectStorage API και τον καινούριο αλγόριθμο αποσυμπίεσης δεδομένων, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στον SSD δίσκο της κονσόλας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft έχει ανακοινώσει το Xbox Games Showcase για την Πέμπτη 23 Ιουλίου και ώρα 19:00 (Ελλάδος).

  • Like 7