Η Microsoft ενισχύει την ενσωμάτωση μεταξύ του Xbox και του Discord με την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας streaming παιχνιδιού.

Αυτό θα επιτρέπει στους κατόχους του Xbox να μεταδίδουν το παιχνίδι τους απευθείας σε χρήστες του Discord, επιτρέποντας στους φίλους τους να τους παρακολουθούν να παίζουν παιχνίδια και ακόμη και να προσφέρουν συμβουλές για το πώς να ξεπεράσουν τις προκλήσεις ή να νικήσουν τους μεγάλους «κακούς».

Η νέα λειτουργία επεκτείνεται επί του παρόντος στους Xbox Insiders στα προγράμματα δοκιμών Alpha Skip-Ahead και Alpha και αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατόχους Xbox τους επόμενους μήνες. Η λειτουργία ενσωματώνεται στην ενότητα Parties & Chats του Xbox Dashboard, με μια νέα επιλογή "streaming your game" να εμφανίζεται μόλις συνδεθείτε σε έναν Discord server. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες ρυθμίσεις για την προσαρμογή της ποιότητας του stream.

Stream_from_Xbox_to_Discord___In.jpg.49911d8c978006e9d1f237c27b6406b7.jpg

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μονόδρομο stream, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να δείτε streams από φίλους που μεταδίδουν στο Discord. Η Microsoft κυκλοφόρησε αρχικά μια βασική έκδοση του Discord στο Xbox πριν περίπου 1 χρόνο, προτού τη βελτιώσει τον Νοέμβριο για να επιτρέψει στους χρήστες του Xbox να συνδέονται απευθείας σε φωνητικά κανάλια Discord χωρίς να χρειάζονται smartphone. Πρόσφατα προστέθηκε επίσης η δυνατότητα προβολής των gamertags του Xbox στις κλήσεις μέσω Discord.

Οι συνεχιζόμενες βελτιώσεις υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να δούμε περαιτέρω βελτιώσεις στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μπορείτε να βλέπετε Discord streams στο Xbox και να συμμετέχετε ακόμη και σε συνομιλίες μέσω κειμένου.
 

  • Like 4