Αν και έχει περάσει 1 χρόνος από τότε που η Sony ανακοίνωσε ότι θα φέρει στο Xbox το παιχνίδι MLB The Show, εντούτοις τα νέα για τους κατόχους της κονσόλας της Microsoft είναι ακόμα καλύτερα.

Και αυτό επειδή το παιχνίδι θα κάνει παράλληλα την εμφάνισή του στο στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Games Pass, την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του η οποία έχει οριστεί στις 20 Απριλίου. Έτσι 18 εκατομμύρια συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι μέσα από τα Xbox One, Xbox Series X/S  αλλά και Android smartphones αφού θα είναι διαθέσιμο για streaming. Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα περίεργο αφού οι κάτοχοι PlayStation θα πρέπει να προχωρήσουν σε αγορά του παιχνιδιού αν επιθυμούν να παίξουν, με τη Sony που είναι ο κατασκευαστής, να το δίνει «δωρεάν» σε Xbox χρήστες.

Η κατάσταση γίνεται πιο περίεργη αν υπολογίσουμε ότι ήδη η Sony έχει την αντίστοιχη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Now στη οποία δεν θα προστεθεί το παιχνίδι τουλάχιστον από την αρχή της κυκλοφορίας του. Η πρόσφατη προώθηση της Ιαπωνικής εταιρείας με τον τίτλο "Play From Home" καθώς και το "PlayStation Plus Collection" έφερε αρκετούς κλασσικούς τίτλους της Sony σε κατόχους PlayStation χωρίς επιπλέον κόστος, όμως οι σχετικοί τίτλοι δεν είναι καινούριοι.

Το Xbox Game Pass αποκτά με αυτό τον τρόπο άλλο έναν αθλητικό παιχνίδι αξιώσεων μετά τα NBA 2K21 και Madden 21 τα οποία προστέθηκαν στην υπηρεσία στις 4 Μαρτίου αν και αργότερα από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας. Επιπλέον η Sony έχει ξεκινήσει και διαθέτει αποκλειστικούς τίτλους του PlayStation στα PC όπως τα Horizon: Zero Dawn και Death Stranding ενώ η ίδια η Microsoft ως ο νέος ιδιοκτήτης της Bethesda, έχει δεσμευθεί ότι θα φέρει μελλοντικούς τίτλους του στούντιο στο PlayStation, διατηρώντας κάποιες αποκλειστικότητες για Xbox και PC.

  • Like 5