Η Microsoft επιβεβαίωσε σήμερα ότι η επέκταση του xCloud, της streaming υπηρεσίας παιχνιδιών που αποτελεί μέρος του Xbox Game Pass Ultimate, έρχεται την προσεχή άνοιξη στα PC και σε iPhone, iPad.

Οι χρήστες PC θα μπορούν να κάνουν streaming το παιχνίδι που επιθυμούν μέσω της εφαρμογής του Xbox στα Windows 10 ή ενός browser ενώ όπως γνωρίζαμε, οι χρήστες iPhone και iPad θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά μέσω browser. Ο λόγος στην περίπτωση του iOS δεν είναι άλλος από τους περιορισμούς της Apple σε ότι αφορά την παρουσία αντίστοιχων υπηρεσιών στο App Store. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία επιθυμεί κάθε παιχνίδι παρόμοιας cloud υπηρεσίας να διατίθεται ξεχωριστά αφού περάσει πρώτα από έγκριση, με την Apple να κρατά μερίδιο 30% από το ποσό της μηνιαίας συνδρομής.

Στην πλατφόρμα του Android δεν υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, με τη Microsoft να διαθέτει δωρεάν την υπηρεσία από τις 10 Νοεμβρίου σε όλους τους συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass Ultimate. Με μια συλλογή άνω των 100 παιχνιδιών, ο συνδρομητής της υπηρεσίας μπορεί να παίξει από το κινητό του και μελλοντικά από το προσωπικό του υπολογιστή το παιχνίδι που επιθυμεί απλά με μια καλή σύνδεση Internet ανεξαρτήτως τεχνικών δυνατοτήτων του κινητού ή του υπολογιστή του.

«Με την προσθήκη άνω του 1 δισεκατομμυρίου συσκευών στο οικοσύστημα του Xbox, οραματιζόμαστε μια απρόσκοπτη εμπειρία για όλους τους gamers» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Microsoft. Προσθέτει ακόμα ότι το cloud gaming θα έρθει σε νέες χώρες μέσα στο 2021 μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Ιαπωνία και το Μεξικό ενώ για τη χώρα μας δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

  • Like 5