Το Xbox Cloud Gaming φτάνει από αυτή την εβδομάδα σε μια ακόμα πλατφόρμα, αυτή των VR συστημάτων της Meta.

Μια beta έκδοση της εφαρμογής cloud gaming της Microsoft είναι πλέον διαθέσιμη για τα Meta Quest 2, 3 ή Pro headsets, επιτρέποντάς στους κατόχους τους να κάνουν streaming εκατοντάδων παιχνιδιών Xbox με μια συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate και ένα χειριστήριο.

Η beta εφαρμογή είναι διαθέσιμη από το Meta Quest Store και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απλώς να συνδέσουν ένα υποστηριζόμενο Bluetooth χειριστήριο για να ξεκινήσουν να παίζουν. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χειριστήριο Xbox (που υποστηρίζει Bluetooth), ένα χειριστήριο PS4 ή ακόμα και τα χειριστήρια Switch Pro της Nintendo. Η υποστήριξη για χειριστήρια PS5 "έρχεται στο μέλλον", σύμφωνα με τη Meta.

Στα πιο πρόσφατα Quest 3 και Pro που εκμεταλλεύονται το πλήρως έγχρωμο passthrough, υπάρχουν διάφορα μεγέθη οθόνης για μια καθηλωτική VR εμπειρία κατά το streaming Xbox παιχνιδιών ή ακόμη και πλοήγηση σε έναν εικονικό χώρο με θέμα το Xbox.

Η εφαρμογή Xbox Cloud Gaming στα headsets Meta αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Microsoft και της Meta για τη μεταφορά των εμπειριών Microsoft Teams, Office και Windows στο VR. Το Microsoft Teams πρόκειται να γίνει 3D τον Ιανουάριο, με την κυκλοφορία μιας εμπειρίας συσκέψεων VR με δυνατότητα Mesh, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα Quest headsets της Meta.

  • Like 2