Έχοντας μείνει αρκετά πίσω σε πωλήσεις από το PlayStation 4 της Sony, η Microsoft δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες που παρέχει γύρω από το Xbox όπως το Xbox Game Pass.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία μάλιστα έρχεται πιο κοντά στον όρο "το netflix του gaming" αφού όπως δηλώνει ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, κάθε νέος τίτλος της Microsoft θα κάνει από την πρώτη μέρα την εμφάνισή του στην υπηρεσία παράλληλα με τα καταστήματα. Η αρχή θα γίνει στις 20 Μαρτίου με το Sea of Thieves ενώ θα ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα παιχνίδια State of Decay 2 και Crackdown 3. Όπως διευκρινίζει ο Spencer, δε θα υπάρχει καμία εξαίρεση αφού το ίδιο θα ισχύσει και για σημαντικότερους τίτλους όπως τα επόμενα επεισόδια στις σειρές Halo, Gears of War και Forza Motorsport. 

Το Xbox Game Pass λανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια του Xbox One αλλά και του Xbox 360, με μηνιαίο αντίτιμο €10. Αν και μια τέτοια κίνηση είναι σίγουρα θετική για τους φίλους του Xbox, εντούτοις πολλοί βλέπουν με δυσπιστία τις κινήσεις της Microsoft σε ότι αφορά την παραγωγή δικών της αποκλειστικών τίτλων, ειδικά μετά τις απανωτές ακυρώσεις παιχνιδιών αλλά και το κλείσιμο στούντιο. Στο θέμα αυτό ο Phil Spencer δηλώνει ότι η Microsoft θα συνεχίζει να επενδύει ολοένα και περισσότερο στη δημιουργία αποκλειστικών παιχνιδιών, με την παρουσία τους στην υπηρεσία Game Pass να «δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους gamers να ασχοληθούν με αυτά».

Verge

  • Like 1
  • Thanks 1