Με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Γης (στις 22 Απριλίου), η Microsoft ανακοίνωσε μία νέα ειδική βιώσιμη έκδοση του χειριστηρίου Xbox.

Για την κατασκευή του ασύρματου χειριστηρίου Xbox Remix Special Edition, χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα και αλεσμένα πλαστικά μέρη από παλαιότερα χειριστήρια, πλαστικά καλύμματα προβολέων αυτοκινήτων και ανακυκλωμένα CD (μεταξύ άλλων υλικών) που δίνουν σε κάθε αξεσουάρ μοναδική εμφάνιση. Αν και το χειριστήριο δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη ή ξεχωριστή λειτουργικότητα, δίνει τη δυνατότητα σε όσους παίκτες το επιθυμούν να αγοράσουν ένα χειριστήριο από ανακυκλωμένο πλαστικό δείχνοντας επιπλέον έμπρακτα ότι προτιμούν προϊόντα που κατασκευάζονται με διαδικασίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Το ένα τρίτο από κάθε gamepad είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες ρητίνες και θρύμμα, με τη Microsoft να λέει ότι οι ανακυκλωμένες ρητίνες προέρχονται από «πλαστικά καλύμματα προβολέων αυτοκινήτων, πλαστικά μπουκάλια νερού και CDs». Στην κατασκευή του χειριστηρίου επίσης χρησιμοποιούνται διάφορα μέρη παλαιότερων χειριστηρίων Xbox One που έχουν ανακυκλωθεί με το θρύμμα να διαθέτει τις ίδιες ιδιότητες όσον αφορά την απόδοση και την ανθεκτικότητα (το θρύμμα είναι μια πρώτη ύλη που προκύπτει από την επεξεργασία αχρησιμοποίητων απορριμμάτων ή προϊόντων παραγωγής που μετατρέπεται σε ανακυκλωμένο πλαστικό που χρησιμοποιείται μαζί με νέο πλαστικό, για την κατασκευή νέων προϊόντων).

ac1a7f63-0141-4278-859e-48aa28b213ae.jpg

Η Microsoft περιγράφει τον συνδυασμό των ανακυκλωμένων ρητινών και του πολτοποιημένου πλαστικού ως μία μοναδική τεχνοτροπία, με τις «ελαφριές παραλλαγές στους γήινους χρωματικούς τόνους, τα ελαφρώς διαφορετικά σχήματα στροβιλισμού, τα σημάδια στην όψη και τις διαφορετικές υφές» να προσδίδουν σε κάθε χειριστήριο Remix Special Edition «μοναδικό χαρακτήρα και αίσθηση».

Αν και από τις φωτογραφίες που έδωσε η Microsoft στη δημοσιότητα είναι δύσκολο να επιβεβαιώσουμε τον παραπάνω ισχυρισμό, εντούτοις κάθε χειριστήριο φαίνεται πως θα διαφέρει, έστω και ελάχιστα σε εμφάνιση και αίσθηση στην αφή, από τα υπόλοιπα. Η Microsoft περιγράφει ως «μοτίβο τοπογραφικής υφής» την εξωτερική πλευρά των λαβών του χειριστηρίου λέγοντας πως αποτελεί «ωδή στο δυναμικό τοπίο της Γης». Οι πράσινες αποχρώσεις στα μπροστινά κουμπιά, τις σκανδάλες, στο D-pad και στο κουμπί Xbox εμπνεύστηκαν από τις λειχήνες, έναν σύνθετο οργανισμό που απαντάται στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

374a2687-578b-409f-8f78-6c962099ef4e.jpg

Δεν θα είχε και πολύ νόημα να αγοράσετε ένα χειριστήριο που έχει κατασκευαστεί με υπεύθυνο ως προς τη προστασία του περιβάλλοντος τρόπο και περιβαλλοντικό αντίκτυπο για να του βάζετε μπαταρίες μίας χρήσης AA που καταλήγουν σε χωματερές. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η Microsoft προσφέρει μαζί με το χειριστήριο και μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία με καλώδιο USB-C (Xbox Rechargeable Battery Pack), ένα αξεσουάρ που κοστίζει €22,90 από μόνο του. Το κόστος της ειδικής έκδοσης Remix του ασύρματου χειριστηρίου Xbox της Microsoft στοιχίζει €89,99.

  • Like 12
  • Thanks 1
  • Confused 2