Το πρώτο μέρος της γνωριμίας μας με το Xbox One δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις, με ένα από το σημαντικότερο να είναι η φημολογούμενη νέα πολιτική της Microsoft γύρω από την αναπαραγωγή μεταχειρισμένων τίτλων στη νέα κονσόλα καθώς και η ανάγκη συνεχούς σύνδεσης στο Internet.

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της Microsoft στην έκθεση E3 όπου αναμένονται πολύ περισσότερες πληροφορίες για την κονσόλα και τους τίτλους παιχνιδιών που θα τη συνοδεύουν, η Microsoft με άρθρα της στο επίσημο blog του Xbox, δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα δύο αυτά θέματα.

 

Συγκεκριμένα :

  • Η αγορά όλων των νέων τίτλων θα γίνεται παραδοσιακά από τα καταστήματα αλλά και online, την ίδια μέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού
  • Η δυνατότητα να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι χωρίς να είναι συνδεδεμένη η κονσόλα στο Internet δεν υφίσταται στην ουσία αφού μία φορά ανά 24 ώρες, το Xbox One θα πρέπει να ελέγχει online την κυριότητα του παιχνιδιού ανάλογα με το λογαριασμό του κατόχου.
  • Μετά τη σύνδεση και την εγκατάσταση του παιχνιδιού είτε από το δισκάκι είτε online, μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι στο Xbox One μιας και ο τίτλος είναι αποθηκευμένος στην κονσόλα αλλά και στο cloud. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε ένα φίλο σας, μπορείτε να κατεβάσετε ένα από τα παιχνίδια σας στην κονσόλα του, φτάνει να συνδεθείτε με τα δικά σας στοιχεία.
  • Η πρόσβαση και η αναπαραγωγή σε όλα τα βιντεοπαιχνίδια που έχετε στο Xbox One, είναι εφικτή για όλους όσους βρίσκονται στο σπίτι σας χωρίς να απαιτείτε η σύνδεση σας στο Xbox Live.
  • Έως 10 μέλη της οικογενείας σας, μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια που έχετε επιλέξει από πριν να βάλετε στην ειδική βιβλιοθήκη διαμοιρασμού (share) του Xbox One.
  • Για το καυτό θέμα των μεταχειρισμένων τίτλων, η Microsoft επιβεβαιώνει τις φήμες ότι έχει σχεδιάσει το Xbox One κατά τρόπο που οι εκδότες παιχνιδιών να αποφασίζουν αν ο κάτοχος του τίτλου θα μπορεί να το ανταλλάξει σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα. Η Microsoft από την πλευρά της δεν θα χρεώνει κάποιο αντίτιμο σε οποιοδήποτε μέλος της συμφωνίας (καταναλωτή, καταστήματα, εκδότες).
  • Επιπλέον στο Xbox One υπάρχει η τεχνική δυνατότητα για τις εταιρείες να ενεργοποιήσουν την επιλογή να δανείσετε ένα videogame σε φυσική μορφή (blu-ray) σε κάποιο φίλο σας. Στην περίπτωση αυτή δε θα υπάρχει κανενός είδους χρέωσης φτάνει να ισχύουν 2 προϋποθέσεις: Ο φίλος σας να περιέχεται στη λίστα φίλων σας στο Xbox Live για τουλάχιστον 30 ημέρες ενώ κάθε παιχνίδι μπορείτε να το δανείσετε μία φορά μόνο.

Ως η ίδια δημιουργός παιχνιδιών μέσω των Microsoft Studios, η εταιρεία αναφέρει ότι επιλέγει το να μπορεί ο χρήστης να δίνει τα συγκεκριμένα παιχνίδια σε φίλους του ή να τα ανταλλάξει μέσω των συνεργαζομένων καταστημάτων.

 

Οι υπόλοιπες εταιρείες δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών μπορούν να επιλέξουν αν θα υποστηρίξουν την μεταπώληση παιχνιδιών και να θέσουν κάποιο αντίτιμο για την ενέργεια αυτή μέσω των καταστημάτων με τα οποία συνεργάζονται. Σε κάθε περίπτωση η Microsoft ξεκαθαρίζει ότι δε λαμβάνει κάποιο ποσοστό από πιθανές τέτοιες χρεώσεις, ενώ τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα μετά την κυκλοφορία του Xbox One, ο δανεισμός και η ενοικίαση βιντεοπαιχνιδιών δεν θα είναι διαθέσιμη.

 

Κλείνοντας το μήνυμα της η Microsoft αφήνει ένα παραθυράκι να επανεξετάσει την παραπάνω πολιτική της ανάλογα με τα σχόλια που θα δεχθεί από τους χρήστες, τους συνεργάτες της ή από αλλαγές στις προτεραιότητες και στα οικονομικά μοντέλα που μπορεί να προκύψουν. Για τους ίδιους λόγους όπως αναφέρει μπορεί να τερματίσει κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία ή προϊόν.

 

Link.png Site: ']Xbox Wire 1 | Xbox Wire - Connected Device | Xbox Wire - Kinect Privacy