Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διανομή του update Απριλίου για το Xbox. Πρόκειται για μεγάλη και σημαντική αναβάθμιση που φέρνει μαζί της αρκετές προσθήκες και αλλαγές.

Καταρχάς φέρνει το νέο Auto Low-Latency Mode (ALLM), που βασικά δίνει τη δυνατότητα στις κονσόλες Xbox One να επικοινωνούν στις συμβατές τηλεοράσεις (που υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό ALLM) ότι παίζετε κάποιο παιχνίδι ώστε αυτομάτως να “γυρνούν” σε “low latency video mode” και έτσι ενεργοποιούν το “game mode” όπως είναι αλλιώς γνωστό.

Το update Απριλίου επίσης φέρνει υποστήριξη σε variable refresh rate και στη τεχνολογία AMD FreeSync για όσες οθόνες την υποστηρίζουν. Για όσους δεν γνωρίζουν, η τεχνολογία FreeSync (και FreeSync 2) βοηθάει στη μείωση του input lag (input latency) και επομένως στη μείωση του stuttering. Να αναφέρουμε ότι με το FreeSync 2, τα Xbox One X και One S υποστηρίζουν και high-dynamic range τώρα.

April-Xbox-Update_1440p2.png.6abbfbd5d1da80ec3a0a3cfb6fe35ccf.png

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη που έρχεται με την αναβάθμιση είναι η υποστήριξη της ανάλυσης 1440p (2560 x 1440 pixels) στα Xbox One X και Xbox One S. Άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι ένα νέο Mixer Interactive χαρακτηριστικό που έχει την ονομασία Share Controller (εφόσον είστε streamer στο Mixer.com μπορείτε να μοιράζεστε τον χειρισμό χρησιμοποιώντας virtual controller στον web browser του viewer που σας παρακολουθεί ζωντανά να παίζετε ή χρησιμοποιώντας κανονικό χειριστήριο στον υπολογιστή του) και η δυνατότητα διαμοιρασμού screenshots και videoclips απευθείας στο Twitter μέσω του Broadcast & Capture στο Guide.

April-Xbox-Update_Share-to-Twitter4.jpg.d34aa15f42f1a0dbfd936796ea86b18f.jpg

Βελτιώσεις έχουν γίνει στους Narrator και Microsoft Edge αλλά και σε άλλα σημεία. Περισσότερα για τα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που φέρνει το update Απριλίου θα βρείτε εδώ.

GSMArena