Η Microsoft παρουσίασε τη νέας γενιάς παιχνιδοκονσόλα Xbox από την σκηνή των Game Awards αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τον σχεδιασμό της και την ονομασία της. Το νέο Xbox ονομάζεται «Xbox Series X» και μοιάζει πολύ μπορούμε να πούμε με ένα small form factor PC (ή ενδεχομένως κάποια συσκευή NAS).

Παραδοσιακά, η κονσόλα μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα με τον επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer να υπόσχεται ότι «προσφέρει τέσσερις φορές την επεξεργαστική ισχύ του Xbox One X με τον πλέον αθόρυβο και αποδοτικό τρόπο».  

Το νέο Xbox Series X θα ενσωματώνει έναν custom-designed επεξεργαστή βασισμένο στην τωρινή αρχιτεκτονική Zen 2 της AMD αλλά και στην Radeon RDNA όσον αφορά στον επεξεργαστή γραφικών. Ένα NVMe SSD επίσης θα αναλάβει να μειώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης. Η κονσόλα επίσης θα υποστηρίζει 8K gaming, frame rates έως και 120fps στα παιχνίδια, ray tracing αλλά και τεχνολογία variable refresh rate.

Ο Phil Spencer σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Gamespot δήλωσε ότι τα γραφικά που βλέπουμε στο trailer του Hellblade 2 έγιναν υποτίθεται captured σε μία μηχανή γραφικών που έτρεχε στη κονσόλα σε πραγματικό χρόνο. «Θέλαμε να έχουμε μία δραματική αναβάθμιση σε σχέση με την βασική κονσόλα Xbox One» είπε ο Phil Spencer, «Οπότε όταν κάνουμε τα μαθηματικά, είμαστε οκτώ φορές πάνω σε σχέση με την ισχύ της GPU στο Xbox One και δύο φορές σε σχέση με εκείνη του Xbox One X». Το Xbox One X έχει απόδοση GPU περίπου στα 6 teraflops οπότε περιμένουμε απόδοση 12 teraflops από το Xbox Series X. Η ιστοσελίδα Gamespot επίσης λέει ότι η κονσόλα έχει πλάτος όσο περίπου εκείνο του χειριστηρίου του Xbox One και περίπου τρεις φορές το ύψος του.

Παράλληλα με το Xbox Series X, η Microsoft αποκάλυψε και το νέο Xbox Wireless Controller. «Το μέγεθος και το σχήμα του έχουν βελτιωθεί ώστε να ταιριάζει στα χέρια περισσότερων ανθρώπων και διαθέτει επίσης ένα νέο πλήκτρο Share για την απλοποίηση της λήψης στιγμιότυπων και game clips» εξηγεί ο Phil Spencer. Σύμφωνα με το Gamespot, θα διατηρήσει τις «rumble» σκανδάλες αλλά θα είναι ελαφρώς μικρότερο σε μέγεθος. Το νέο αναβαθμισμένο χειριστήριο θα λειτουργεί και με τις υπάρχουσες κονσόλες Xbox One και με υπολογιστές Windows 10 ενώ θα βρίσκεται στην συσκευασία κάθε κονσόλας Xbox Series X.

Το Xbox Series X θα διαθέτει επίσης ALLM (Auto Low Latency Mode) και DLI (Dynamic Latency Input) που θα το καταστήσουν σύμφωνα με τον Phil Spencer «την πλέον responsive κονσόλα που έχει κατασκευαστεί». Ο ίδιος επίσης λέει ότι η κονσόλα «έχει σχεδιαστεί και για ένα μέλλον στο cloud» και συνδυάζει hardware και software που θα «καταστήσουν όσο απλούστερη γίνεται την έλευση παιχνιδιών τόσο στην κονσόλα όσο και αλλού».

Η Microsoft δεν αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει δύο νέας γενιάς κονσόλες, ωστόσο η ονομασία «Xbox Series X» υπονοεί ότι δεν θα υπάρξει μόνο μία κονσόλα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο κονσόλες στην Series X, μία χαμηλότερου κόστους αλλά και λιγότερο ισχυρή κονσόλα μαζί με την κανονική έκδοση. Η νέα κονσόλα της Microsoft θα κυκλοφορήσει την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του 2020.

The Verge | Gamespot

  • Like 6
  • Thanks 1