Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν νέες φήμες που θέλουν την Microsoft να αναπτύσσει αυτό το διάστημα ένα set-top box που λειτουργεί ως «receiver» για παιχνίδια που προέρχονται από τους διακομιστές του Project xCloud της Microsoft.

Σύμφωνα με πηγές του Windows insider Brad Sams, το streaming-only box βρίσκεται υπό ανάπτυξη αυτή τη περίοδο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή και μπορούμε για την ώρα να υποθέσουμε ότι θα έχει τη μορφή κάποιου dongle ή HDMI stick ή ενδεχομένως τη μορφή κάποιου μικρού μεγέθους set-top box. Η Microsoft πρόκειται να λανσάρει την υπηρεσία Project xCloud προς το τέλος της χρονιάς, και οι gamers θα έχουν δύο επιλογές για να παίξουν: θα μπορούν να «στριμάρουν» τα παιχνίδια remotely σε φορητές συσκευές δωρεάν μέσω του Xbox One ή θα μπορούν να πληρώσουν κάποια συνδρομή για να χρησιμοποιήσουν τους servers της Microsoft για game streaming. Ενδεχομένως η νέα αυτή συσκευή της Microsoft να απαιτείται για να μπορεί κάποιος να παίξει παιχνίδια από το Project xCloud στην τηλεόραση, όπως περίπου γίνεται και με τη νέα υπηρεσία Stadia της Google που απαιτεί την ύπαρξη ενός Chromecast για να παίξει κάποιος στην τηλεόραση.

Το νέο set-top box θα βρίσκεται στο lower-end τμήμα στην ιεραρχία των συσκευών Xbox, πιο κάτω από το Xbox One S Digital Edition και θα είναι αρκετά πιο οικονομικό, αφού θα είναι low-powered. H συσκευή προορίζεται να αποτελέσει το entry-point στο gaming οικοσύστημα της Microsoft. Το πιθανότερο είναι επίσης να πωλείται μαζί με ένα χειριστήριο Xbox. Η Microsoft δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για την συσκευή, ούτε έχει επιβεβαιώσει κάτι. Λογικά, θα μάθουμε περισσότερα μόλις ανακοινωθεί επίσημα το Project xCloud.

TweakTown

  • Thanks 3
  • Sad 1