Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Xbox One είναι η «προς τα πίσω συμβατότητα» (backwards compatibility) με μία μεγάλη γκάμα παιχνιδιών Xbox και Xbox 360.

Όταν κάνει το ντεμπούτο της η υπηρεσία Project xCloud της Microsoft, θα είναι ικανή να «στριμάρει» (stream) οποιοδήποτε από τα συνολικά 3500 παιχνίδια που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη της Microsoft χωρίς να είναι απαραίτητο για τους developers να πραγματοποιήσουν την παραμικρή αλλαγή στους τίτλους τους. Η Microsoft μάλιστα υποστηρίζει, ότι όταν ένας developer διαθέσει μία αναβάθμιση για κάποιο παιχνίδι Xbox One, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν αυτομάτως στην έκδοση Project xCloud του παιχνιδιού.

Η Microsoft βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης της πλατφόρμας, και πρόσφατα έκανε γνωστό ότι προχώρησε στο deployment πολλών blades Project xCloud σε κέντρα δεδομένων Azure σε δεκατρείς συνολικά περιοχές, δίνοντας όμως έμφαση σε «game development hotspots» που βρίσκονται στην Β. Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία, με τους developers και τις εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών, όπως οι Capcom και Paradox Interactive, να είναι σε θέση πια να δοκιμάζουν τα παιχνίδια τους απευθείας στην πλατφόρμα Project xCloud.

Μία πρόσφατη αναβάθμιση επίσης στο Xbox Developer Kit, περιλαμβάνει «βαθύτερη υποστήριξη» για το streaming, ώστε τα παιχνίδια να μπορούν να προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά και την λειτουργικότητα τους όταν «τρέχουν» στο cloud. Τέτοιες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν την φιλοξενία multiplayer matches σε έναν ολόκληρο server για να ελαχιστοποιηθεί η υστέρηση ή μικροαλλαγές στο μέγεθος των γραμματοσειρών όταν κάποιος gamer παίζει το παιχνίδι από το κινητό του για παράδειγμα.

Οι πρώτες δοκιμές στην πλατφόρμα έχουν ήδη ξεκινήσει, και οι πρώτοι που δοκιμάζουν το Project xCloud είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Microsoft. Αργότερα μέσα στην χρονιά, θα ξεκινήσει και η πρώτη «public beta» και περιμένουμε την εταιρεία στην έκθεση E3 τον ερχόμενο μήνα να κάνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει. Η Microsoft μάλιστα έκανε γνωστό ότι βρίσκονται υπό ανάπτυξη περισσότερα από 1900 παιχνίδια για το Xbox One που θα τρέχουν επίσης στην υπηρεσία xCloud. Με την συνεργασία της με την Sony επίσης στο cloud, ενδεχομένως αυτή η βιβλιοθήκη να «μεγαλώσει» ακόμα περισσότερο. Όλες οι λεπτομέρειες για το xCloud αναμένεται να γίνουν γνωστές το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου στις 23:00 όταν και είναι προγραμματισμένη η έναρξη της παρουσίασης της Microsoft στην έκθεση E3.

Engadget

  • Like 2