Σύμφωνα με αναφορές, η Google βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της υπηρεσίας video streaming με την ονομασία Twitch, έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το 2006, η Google είχε εξαγοράσει το YouTube έναντι $1.65 δισεκατομμυρίων να θυμίσουμε. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα στα αρχικά σύμφωνα με τη Wall Street Journal στάδια, ωστόσο το Twitch σύμφωνα με το The Verge, επέλεξε τη προσφορά της Google από άλλες προσφορές –μεταξύ των οποίων και της Microsoft. Το Facebook σύμφωνα με αναφορές ενδιαφέρθηκε επίσης.

 

To Twitch, που έχει την έδρα του στο San Francisco, επιτρέπει σε χρήστες να “στριμάρουν” live videos από υπολογιστές desktop ή να ανεβάσουν videos χρησιμοποιώντας τις κονσόλες Xbox One και PlayStation 4 από την άνεση του καναπέ τους. Η υπηρεσία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, και γρήγορα εξελίχθηκε στον κορυφαίο προορισμό των gamers για να ανεβάζουν τα δικά τους videos –καθώς και δημοφιλή “Let’s Play” videos. Το Twitch σύμφωνα με την εταιρεία έχει 45 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως (1 εκατομμύριο χρήστες ανεβάζουν videos σε μηνιαία βάση). Το 2013, το startup εξασφάλισε κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές μεταξύ των οποίων ήταν και η Take-Two Interactive (Grand Theft Auto).

 

Όσο αφορά στην κίνηση, το Twitch έχει ήδη ξεπεράσει εταιρείες όπως τις Facebook, Amazon και Hulu. Το YouTube έχει στο παρελθόν κάνει προσπάθειες να προσελκύσει gamers για να ανεβάζουν υλικό στην υπηρεσία, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα Let’s Play videos αυξάνουν συνεχώς τη δημοτικότητα τους από την άλλη στο YouTube, με μερικές προσωπικότητες στην υπηρεσία όπως ο PweDiePie να παράγει 296.6 εκατομμύρια views, έχοντας 26.4 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.

 

Link.png Site: The Guardian