Το δημοφιλές λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων XBMC, θα είναι σύντομα διαθέσιμο για την πλατφόρμα του Android, σύμφωνα με ανακοίνωση των προγραμματιστών στην επίσημη ιστοσελίδα του. Για όσους δε το γνωρίζουν πρόκειται για μια από τις ποιο γνωστές εφαρμογές “μετατροπής” του υπολογιστή σας σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας, η οποία είναι ανοιχτού κώδικα και πλέον είναι διαθέσιμη για Android smartphones, tablets ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα της Google για φορητές συσκευές.

Μέχρι σήμερα υπήρχε μια εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρισης του XBMC το οποίο είναι εγκατεστημένο σε τρίτη συσκευή, όμως πλέον γίνεται απευθείας εγκατάστασή της και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για streaming ήχου και εικόνας μέσα σε τοπικό δίκτυο. Οι χρήστες δεν απαιτείται να έχουν δικαιώματα root για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του XBMC, ενώ κυκλοφορεί ήδη μια σταθερή έκδοση για προγραμματιστές με τις βασικές λειτουργίες.

 

aeon_home_watchmen.jpg

 

Η ομάδα του XBMC αναφέρει ότι η εφαρμογή μπορεί να παρέχει αρκετές παραπάνω δυνατότητες πέρα από τις βασικές, αξιοποιώντας την αναγνώριση φωνής, αξιοποίηση των δεδομένων τοποθεσίας καθώς και τη δυνατότητα εκκίνησης τρίτων εφαρμογών μέσα από την πλατφόρμα του Android. Περισσότερες λεπτομέρειες πρόκειται να αποκαλυφθούν σύντομα, όταν θα κυκλοφορήσει και το εργαλείο ανάπτυξης του XBMC το οποίο πρόκειται να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα σταθερή έκδοση με τις βασικές λειτουργίες. Το XBMC για Android θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε Android συστήματα συνδεδεμένα με τηλεοράσεις όπως το Google TV.

 

Link.png Site: xbmc.org