Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το CyanogenMod, μία από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις ROM του Android, αποκάλυψε σήμερα το νέο χαρακτηριστικό δημιουργίας λογαριασμού που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες.

Με προαιρετική χρήση, η δημιουργία ενός CyanogenMod λογαριασμού, θα δώσει πρόσβαση στο χρήστη σε μια σειρά από χρήσιμες υπηρεσίες όπως η δυνατότητα εύρεσης του smartphone σε περίπτωση που αυτό χαθεί. Αν αυτό δε βρεθεί, τότε μια νέα ρύθμιση θα επιτρέπει την απομακρυσμένη διαγραφή όλου του περιεχομένου που υπάρχει στο smartphone του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου και των αρχείων στην SD κάρτα.

 

Αν και όπως αναφέρεται, υπάρχουν ήδη αρκετές αντίστοιχες προτάσεις στο Play Store, η ομάδα του CyanogenMod πιστεύει ότι καμία δεν είναι ασφαλής, δίνοντας τη δυνατότητα σε εργαζομένους εταιρειών να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες, η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία αντίστοιχης υπηρεσίας για όλους τους Android χρήστες με την ονομασία Android Device Manager.

 

Πιθανές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της υπηρεσίας και τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων από αδιάκριτα βλέμματα, το CyanogenMod αναφέρει ότι η εφαρμογή αποτελεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα, προσκαλώντας όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια στο να εξετάσουν την ασφάλεια του συστήματος και στην προστασία των δεδομένων.

 

Το νέο χαρακτηριστικό δε θα βρει σύντομα το δρόμο του προς την επίσημη έκδοση του CyanogenMod, με την ομάδα να προετοιμάζεται για μια μακρά περίοδο δοκιμών κατά την οποία θα προστεθούν και άλλες δυνατότητες.

 

Link.png Site: http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-account[/url]']CyanogenMOD Account