Οι αναβαθμίσεις κορυφαίων Android smartphones στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας, την ICS αποδεικνύεται γιοφύρι της Άρτας για τη Sony αλλά και της Samsung. Ύστερα από ανακοινώσεις και των δύο εταιρειών η αναβάθμιση των συσκευών τους θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή “μετά” τα μέσα Απριλίου.

 

Η Sony θα διαθέσει το ICS στα μέσα Απριλίου μόνο για τα μοντέλα Xperia arc S, Xperia neo V και Xperia ray, των οποίων η αναβάθμιση θα συνεχιστεί για 4 έως 6 εβδομάδες ανάλογα με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Ορισμένα μοντέλα μάλιστα δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν μέχρι τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα οι συσκευές Xperia arc, Xperia PLAY, Xperia neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active και Sony Ericsson Live with Walkman θα αναβαθμιστούν κάποια στιγμή στα μέσα Μαϊου με αρχές Ιουνίου.

 

s2ics.jpg

 

Από μεριά της η Samsung Ελλάδος εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση στο Facebook, ενημερώνοντας τους κατόχους του Samsung Galaxy S II ότι η αναβάθμιση σε Android 4 θα πραγματοποιηθεί μετά τις 15 Απριλίου, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία. Χαρακτηριστικές είναι οι αναβολές που έχουν ανακοινώσει οι δύο εταιρείες, με τη Samsung να είχε υποσχεθεί την αναβάθμιση στα μέσα Μαρτίου, ενώ αργότερα μετέθεσε την ημερομηνία στα μέσα με τέλη Απριλίου. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη Sony, η οποία αρχικά είχε επίσης προαναγγείλει τη νέα έκδοση του Android στα smartphones της για τα τα μέσα Μαρτίου.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Sony - Samsung Greece