Η ποιότητα των καμερών που βρίσκουμε στα android smartphones σίγουρα επιδέχονται βελτιώσεων κυρίως στο θέμα του software με τη Google να εργάζεται όπως φαίνεται σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία πιθανόν να κάνει την εμφάνιση της σύντομα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακάλυψη του Josh Brown, η Google εργάζεται από το Δεκέμβριο του 2012 σε ένα νέο API για την κάμερα κάθε Android συσκευής, με το συγκεκριμένο API να αποσύρεται από τον κώδικα της έκδοσης 4.4 KitKat στις αρχές Οκτωβρίου πριν την επίσημη κυκλοφορία της με τη σημείωση ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο.

 

Πάντως δε θα χρειαστεί να περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του για να μάθουμε το τι καινούριο φέρνει από πλευράς δυνατοτήτων στις κάμερες των android συσκευών αφού οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για υποστήριξη RAW αρχείων αντί των καθιερωμένων jpeg. Το συγκεκριμένο format το οποίο υποστηρίζουν και τα τελευταία Lumia μοντέλα της Nokia, δεν περιέχει συμπίεση με το θόρυβο να μειώνεται αισθητά και τις δυνατότητες επεξεργασίας μέσω ειδικού λογισμικού να είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

 

Η ιστοσελίδα Ars Technica αναφέρει ότι πιθανόν η πλατφόρμα του Android να υποστηρίξει εγγενώς εξωτερικούς φακούς όπως ο QX10 της Sony προσθέτοντας ότι όσο «δυνατό» και να είναι το hardware, το software πρέπει να είναι εξίσου κορυφαίο αλλιώς οι δυνατότητες της κάμερας περιορίζονται σημαντικά.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gadgets/2013/11/google-is-working-on-a-new-android-camera-api-supports-camera-raw/[/url]']ArsTechnica