Το περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε στο συνέδριο I/O το πρόγραμμα Android One, με το οποίο στοχεύει στις αναπτυσσόμενες αγορές (στoυς επόμενους 5 δισεκατομμύρια χρήστες).

Η Ινδία θα είναι η πρώτη αγορά που θα κυκλοφορήσουν συσκευές που ακολουθούν τα πρότυπα του προγράμματος Android One και σύμφωνα με το "The Economic Times" η κυκλοφορία τους αναμένεται τον Οκτώβριο όταν και ο Sundar Pichai επισκεφτεί τη χώρα.

 

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η Google θα ξοδέψει περίπου 16,6 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους κατασκευαστές με τους οποίους θα συνεργαστεί να προωθήσουν διαφημιστικά και να πουλήσουν Android One συσκευές. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά, αν εξαιρέσουμε τη σειρά Nexus, που η εταιρεία προβαίνει σε ανάλογη κίνηση προώθησης Android κινητών.

 

Εκτός από τους κατασκευαστές Karbonn, Spice, Micromax, στο πρόγραμμα έχουν προστεθεί η Intex και Celcon, ενώ ένα κινητό που θα ακολουθεί τις προδιαγραφές Android One θα έχει δυνατότητες dual sim, 4.5 ιντσών οθόνη, επεκτάσιμη μνήμη, επεξεργαστή MediaTek και τιμή χαμηλότερη από 100 δολάρια (ενδεχομένως να περιλαμβάνονται και επιδοτήσεις με συμβόλαιο).

 

Link.png Site: phoneArena