Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η Google έχει να αντιμετωπίσει κατηγορίες για αντιμονοπωλιακές πρακτικές από την Fairsearch Europe, στην οποία μέλος είναι η Microsoft.

Οι κατηγορίες κάνουν λόγο ότι η εταιρεία αναπτύσσει το λογισμικό του Android με “παραπλανητικό τρόπο προς όφελος των εφαρμογών της σε πάνω από το 70% των συσκευών που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά”. Όπως αναφέρθηκε, μέλος της Fairsearch Europe είναι και η Microsoft η οποία έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για τις αντιμονοπωλιακές τακτικές της τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή με την ενσωμάτωση του ΙΕ στο λειτουργικό σύστημα των Windows.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου η Google αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες, καθώς στο παρελθόν έχει βρεθεί υπό την πίεση της ΕΕ και άλλων ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζει στην υπηρεσία αναζήτησης και τη θέση που καταλαμβάνουν τα αποτελέσματά της.

 

Το δημοσίευμα κάνει λόγο ότι οι κατηγορίες εστιάζονται στο γεγονός ότι η Google χρησιμοποιεί την ισχυρή της θέση στο χώρο των κινητών συσκευών για να αποκτήσει αποκλειστικότητα σε ορισμένες εφαρμογές. Αναφέρεται επόσης ότι παρόλο που το λογισμικό του Android προσφέρεται δωρεάν, εάν κάποιος κατασκευαστής θελήσει να αδειοδοτήσει εφαρμογές όπως το Maps, YouTube ή το Play Store, θα πρέπει να πάρει όλη τη σουίτα Google Apps και να την τοποθετήσει σε "εξέχουσα προεπιλεγμένη θεση". Εάν όντως αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε οι πρακτικές της θα θεωρηθούν από το νόμο ως αντιμονοπωλιακές.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2013/04/09/google-faces-another-eu-antitrust-complaint-this-time-stemming-from-android-market-ascendancy/[/url]']thenextweb.com