Μια αναλυτική εικόνα στις διαφορετικές εκδόσεις της πλατφόρμας του Android και τα μερίδια τους στο σύνολο των συσκευών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μας δίνει η Google στην καθιερωμένη της μηνιαία αναφορά.

Το Jelly Bean το οποίο είναι και αρκετό καιρό στην κυκλοφορία με τις εκδόσεις 4.1.x, 4.2.x και 4.3.x, έχει ξεπεράσει το 50% των συνολικών εγκαταστάσεων, με την έκδοση 4.1.x να κατέχει ποσοστό 37.3%.

 

Η έκδοση Gingerbread παραμένει "αθάνατη" αφού ακόμη και σήμερα τη βλέπουμε στο 26.3% των συσκευών, έχοντας χάσει 2% μερίδιο από τον περασμένο μήνα, παραμένοντας όμως η δεύτερη δημοφιλέστερη έκδοση του Android. Το Ice Cream Sandwich η αλλιώς η έκδοση 4.0 χάνει και αυτή μερίδιο πέφτοντας στο 19.8% ενώ η έκδοση Honeycomb 3.2 είναι σχεδόν εξαφανισμένη με ποσοστό 0.1%.

 

Για το άμεσο μέλλον, το Jelly Bean θα μεγαλώσει το ποσοστό του ενώ αναμένεται από τον επόμενο μήνα η παρουσία στον πίνακα και του Android 4.4 KitKat, της νέας έκδοσης της πλατφόρμας η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τις εταιρείες ήδη να ανακοινώνουν τα χρονοδιαγράμματα αναβάθμισης των συσκευών τους.

 

Link.png Site: http://developer.android.com/about/dashboards/index.html[/url]']Developer Android