Στο επίσημο blog που διατηρεί για τους προγραμματιστές της Android πλατφόρμας, η Google ανακοίνωσε ότι η δέκατη έκδοση του Google Play Services framework, θα είναι και η τελευταία που θα υποστηρίζει την έκδοση Gingerbread της πλατφόρμας όπως επίσης και την έκδοση 3.0 Honeycomb που είχε κυκλοφορήσει μόνο για tablets.

Η επόμενη έκδοση με αριθμό 10.2.0, θα υποστηρίζει σύμφωνα με την εταιρεία μόνο συσκευές που τρέχουν την έκδοση Android 4.0.1 Ice Cream και άνω, κάτι που θα συμβεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Η κίνηση αυτή της Google αποτελεί και την ταφόπλακα σε μια από τις δημοφιλέστερες εκδόσεις του Android, η οποία μετρά ήδη 6 χρόνια ζωής, με το ποσοστό των ενεργών συσκευών που την υποστηρίζουν, να έχει πλέον περιοριστεί στο 1.3%.

 

Μετά από την εξέλιξη αυτή, οποιαδήποτε εφαρμογή κυκλοφορήσει στο Play Store της Google και η οποία κάνει χρήση μελλοντικών εκδόσεων του SDK, δε θα μπορεί να συνδεθεί με τα Google Play Services σε οποιαδήποτε συσκευή που στηρίζεται στην έκδοση Android 2.3 και 3.0, κάτι που θα καθιστά στην ουσία άχρηστη τη συσκευή για κάποιον που θα θέλει να αναβαθμίσει τις εφαρμογές και τα παιχνίδια του.

 

Link.png Site: http://www.androidpolice.com/2016/11/21/gingerdead-google-play-services-10-x-will-be-the-last-version-to-support-android-2-3[/url]/']Android Police