Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των iOS και Android, είναι ότι χειρίζονται διαφορετικά την συλλογή των εφαρμογών σας. Στο iOS για παράδειγμα όλες οι εφαρμογές απλώνονται μπροστά σας, ενώ μπορείτε να τις οργανώσετε σε φακέλους ή με κάποια tweaks να τις κρύψετε.

Στο Android από την άλλη, μπορούν να εμφανίζονται μόνο οι εφαρμογές που θέλετε εσείς στην κεντρική οθόνη, ενώ έχετε πρόσβαση στο σύνολο των εφαρμογών μέσα από το συρτάρι των εφαρμογών (app drawer). Βεβαίως, υπάρχουν περιπτώσεις που κατασκευαστές Android smartphones δεν συμπεριλαμβάνουν το app drawer στα περιβάλλοντα χρήσης τους (ανάμεσα στους οποίους είναι οι Huawei, η Xiaomi, πρόσφατα η LG κ.ά) ωστόσο η stock έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google διαθέτει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

 

Πρόσφατα, η Google έδωσε στην δημοσιότητα ένα video για το Google Maps app, στο οποίο ενώ διακρίνονται διάφορες εφαρμογές της Google, όπως τα Search, Chrome, Photos, Hangouts, δεν παρατηρούμε το app drawer.

 

Το συγκεκριμένο video φαίνεται να οδήγησε πολλούς χρήστες στην υπόθεση, ότι η Google αναμένεται να προχωρήσει σε αφαίρεση του App Drawer στην επόμενη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, το οποίο για την ώρα έχει την ονομασία Android N. Βεβαίως, είναι εξίσου πιθανό, να μην κρίθηκε απαραίτητο για την Google να δείξει στο συγκεκριμένο video το app drawer και απλώς να το παρέλειψε. Κάποιοι λένε, ότι η Google θα προσφέρει δυνατότητα ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης του χαρακτηριστικού μέσα από τις ρυθμίσεις του Android N.

 

Link.png Site: Ubergizmo