Η άνοδος του Android συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, κάτι που επιβεβαιώνει σήμερα ο Andy Rubin από τη θέση του Senior VP του τμήματος mobile της Google.

 

Με μήνυμα του στον λογαριασμό που διατηρεί στο Google+, o Rubin ανακοίνωσε ότι πλέον ενεργοποιούνται καθημερινά 700.000 συσκευές οι οποίες τρέχουν κάποια από τις εκδόσεις του Android είτε σε smartphone είτε σε tablet. Με νέο του μήνυμα μάλιστα διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά νέες συσκευές και όχι μεταχειρισμένες συσκευές που απλά βρίσκουν νέο κάτοχο.

 

android-vpn.jpg

 

Το ιστορικό ενεργοποιήσεων ανά ημέρα στην πλατφόρμα του Android είναι εντυπωσιακό. Μόλις τον Αύγουστο του 2010 με επίσημη ανακοίνωση της Google υπήρχαν 200.000 ενεργοποιήσεις καθημερινά, ένας αριθμός που έφτασε τις 500.000 τον περασμένο Ιούνιο. Τον Οκτώβριο του 2011 οι καθημερινές ενεργοποιήσεις έφτασαν τις 576.9000 συσκευές ενώ τον Νοέμβριο έγινε γνωστό ότι υπάρχουν ήδη 200 εκατομμύρια Android συσκευές στην αγορά.

 

Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η άνοδος των διαθέσιμων εφαρμογών στο Android Market το οποίο σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση διαθέτει 500.000 εφαρμογές και πρόσφατα γιόρτασε τα 10 δις downloads.

 

Link.png Site: Andy Rubin @ Google +

Link.png Site: The Next Web