Την περασμένη εβδομάδα, η ιστοσελίδα 9to5google ανακάλυψε ότι η Google έβαζε στο ράφι οποιοδήποτε σχέδιο κυκλοφορίας μια έκδοσης του Chrome browser για feature phones τα οποία θα έτρεχαν μια νέα έκδοση του Android για τη συγκεκριμένη κατηγορία κινητών τηλεφώνων.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι η Google έχει ακυρώσει την ανάπτυξη όχι μόνο του browser αλλά και του ίδιου του λειτουργικού για feature phones, με ένα νέο βίντεο που διέρρευσε σήμερα, να μας δίνει μια εικόνα για το πως αυτό θα έμοιαζε αν τελικά έφτανε στην κυκλοφορία. Σε αυτό μπορούμε να δούμε ένα Nokia feature phone να τρέχει μια ειδική έκδοση του Android 8.1 Oreo στην οποία υπάρχουν αρκετές εφαρμογές της Google όπως το YouTube, τα Google Maps, το Google Assistant, τον Chrome browser αλλά και εφαρμογές διαχείρισης αρχείων και επαφών. Η ίδια η συσκευή ονομάζεται "GAFP", κάτι που το 9to5google υποθέτει ότι αποτελεί το ακρωνύμιο της ονομασία "Google Android for Feature Phones". Αυτό που δεν εμφανίζεται πάντως στο βίντεο είναι οποιαδήποτε έκδοση του Play Store.

Ακόμα μπορούμε να δούμε και ένα παιχνίδι με την ονομασία PROXX το οποίο αποτελεί μια open source έκδοση του "Ναρκαλιευτή", με σκοπό να δείξει σε ενδιαφερόμενους που να δημιουργήσουν μια web εφαρμογή ή ένα παιχνίδι που να τρέχει σε συσκευές «χαμηλών τεχνικών δυνατοτήτων».

9to5google