Το 2007 ήταν η χρονιά που άλλαξε μια για πάντα τον χώρο των κινητών τηλεφώνων, με το νέο όρο "smartphone" να έρχεται πακέτο με το πρώτο iPhone της Apple. Το λειτουργικό Android όμως ήταν ήδη σε ανάπτυξη, κάτι που άλλαξε δραστικά από την παρουσίαση του Steve Jobs και μετά.

O Chris DeSalvo, ένας από τους δημιουργούς του λειτουργικού συστήματος Android, γνωστοποίησε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως ενώ ήδη το εν λόγω OS ήταν 2 χρόνια σε ανάπτυξη, η αποκάλυψη του iPhone τους έκανε απλά να ξεκινήσουν τα πάντα από την αρχή. Τα αρχικά σχέδια θυμίζουν περισσότερο BlackBerry, με πληκτρολόγιο και χωρίς οθόνη αφής, αν και βέβαια ποτέ δεν το είδαμε σε λειτουργία ή έστω σε εικόνες.

 

Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2007 οι εργαζόμενοι του Android project δούλευαν πυρετωδώς για να ολοκληρωθεί, με τα μέχρι τότε σχέδια να ήθελαν το κινητό να κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του ιδίου έτους. Όλα όμως άλλαξαν με την (κλασσική πλέον) αποκάλυψη του πρώτου iPhone από τον Steve Jobs, αφού όλη η ομάδα κατάλαβε πως δεν είχαν καμία ελπίδα εναντίων του τότε εντυπωσιακού τεχνολογικού άλματος της Apple.

 

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, με τη γέννηση του πρώτου smartphone της Google, το G1 η αλλιώς HTC Dream, να σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσεις του λειτουργικού, με την επέκτασή του και την κυριαρχία του να είναι πλέον γνωστή σε όλους. Πάντως, από ότι φαίνεται και η Google είχε στα σχέδιά της την κυκλοφορία κινητού τηλεφώνου με πλήρη οθόνη αφής, με την κωδική ονομασία Dream, όμως η εταιρεία φοβήθηκε ότι το αγοραστικό κοινό δε θα ήταν έτοιμο για μία τέτοια αλλαγή, κάτι βέβαια που αποδείχθηκε λάθος κίνηση.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Early-Android-developer-talks-how-the-team-had-to-start-over-when-Steve-Jobs-announced-the-iPhone_id50575[/url]']PhoneArena