Σύμφωνα με άρθρο του ειδικού σε θέματα Android, Mishaal Rahman, η Google ενδέχεται σύντομα να εισαγάγει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες Android να παρακολουθούν την κατάσταση της μπαταρίας του τηλεφώνου τους.

Πρόκειται για μια λειτουργία στην οποία οι χρήστες iPhone έχουν πρόσβαση εδώ και αρκετό καιρό, αλλά οι χρήστες Android έπρεπε να βασίζονται σε εφαρμογές τρίτων ή σε ειδικούς κωδικούς εντολών για να ελέγχουν την υγεία της μπαταρίας τους.

Στο πρόσφατο Pixel Feature Drop, προστέθηκαν νέες πληροφορίες για τη μπαταρία, οι οποίες εμφανίζουν επί του παρόντος την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας και τον αριθμό των κύκλων φόρτισης. Επιπλέον, το Android 14 QPR2 Beta 2 διαθέτει μια κρυφή σελίδα "υγείας της μπαταρίας". Παρόλο που δεν διαθέτει ακόμη μετρητή υγείας της μπαταρίας, ο κώδικας υποδεικνύει ότι μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες όπως το εκτιμώμενο ποσοστό φόρτισης που μπορεί να κρατήσει η μπαταρία σε σύγκριση με την εποχή που ήταν καινούργια.

image.png.52e929066bdc6153beb7598e6a559717.png

Ο Rahman ανακάλυψε εικονίδια που φαίνεται να αντιπροσωπεύουν τη μειωμένη χωρητικότητα της μπαταρίας ή τη μη ανίχνευση της μπαταρίας. Ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή Ρυθμίσεις θα παρέχει "συμβουλές" όταν υπάρχουν ενημερώσεις σχετικά με την υγεία της μπαταρίας, όπως όταν το smartphone σας δεν μπορεί να ανιχνεύσει την μπαταρία σας ή όταν η υγεία της μπαταρίας έχει υποβαθμιστεί.

Ενώ οι χρήστες iPhone είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγεία της μπαταρίας εδώ και χρόνια, είναι ενθαρρυντικό ότι και οι χρήστες Android μπορεί σύντομα να έχουν μια παρόμοια λειτουργία, προσβάσιμη απευθείας από τις Ρυθμίσεις. 

  • Like 8
  • Thanks 1