Θα έχει βέβαια κάποια χρήσιμα εργαλεία screen mirroring.

Το Android Auto έχει επανασχεδιαστεί αρκετές φορές από την αρχική κυκλοφορία του το 2015. Ένα ακόμη πιθανό redesign που βρίσκεται στον ορίζοντα θα ενσωματώσει μερικές φρέσκες και χρήσιμες λειτουργίες, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία ενώ θα βοηθήσουν τον χρήστη να παραμείνει συγκεντρωμένος στο δρόμο. Έχουν περάσει μερικοί μήνες από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το ανανεωμένο Android Auto, αλλά μια νέα διαρροή μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για την εμφάνισή του.

Χρήστης του Reddit διέρρευσε το νέο UI και τη συνολική εμφάνιση του Android Auto το οποίο προορίζεται να ανταγωνιστεί απευθείας το Apple CarPlay στο iOS. Αυτή η διαρροή μας ενημερώνει επίσης και για το τι πρόκειται να έρθει στην πλατφόρμα στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης διαχείρισης ειδοποιήσεων και μιας εφαρμογής screen mirroring (μετάδοση της οθόνης του κινητού).

Η επανασχεδιασμένη οθόνη πλοήγησης είναι η ίδια που είχαμε δει και πέρυσι, συνδυάζοντας οβάλ κουμπιά και στρογγυλεμένες γωνίες με μια νέα διάταξη που διατηρεί τα πλήκτρα πλοήγησης και την Αναπαραγωγή Πολυμέσων στην ίδια οθόνη ταυτόχρονα. Από πολλές απόψεις, αυτό μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη οθόνη του Apple CarPlay. Είναι σαφές ότι η Google αντλεί στοιχεία από τον ανταγωνιστή της ενώ διατηρεί επίσης την ουσία αυτού που κάνει το Android Auto μια εξαιρετική λύση για το αυτοκίνητο. Οι ειδοποιήσεις διαθέτουν πλέον μεγαλύτερα κουμπιά, ώστε να μπορεί ο χρήστης εύκολα να απορρίπτει ή να απαντά σε τηλεφωνικές κλήσεις ή μηνύματα.

google-android-auto-2.jpg.307ade9103c87b94683b8071fd644035.jpg

Ο χρήστης του Reddit ανέφερε ότι έλαβε το νέο UI «Coolwalk» χρησιμοποιώντας ένα rooted τηλέφωνο, επεξεργάζοντας το αρχείο phenotype.db και ενεργοποιώντας τα αντίστοιχα flags coolwalk και cakewalk. Φυσικά, οι περισσότεροι δεν αισθάνονται άνετα να κάνουν μία τέτοια παραμετροποίηση, οπότε καλό θα ήταν να περιμένουν έως ότου το νέο UI γίνει διαθέσιμο για όλους. Η συνολική εμπειρία ακούγεται για την ώρα ημιτελής και πιθανώς αυτή η πρώιμη έκδοση να έχει ακόμη και bugs τα οποία θα είναι ιδιαίτερα προβληματικά κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Επίσης, η νέα λειτουργία screen mirroring του Android Auto, φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες. Καλύπτει πλήρως την επανασχεδιασμένη οθόνη με τα πλήκτρα πλοήγησης, αν και δεν προτείνεται κάποιος να κάνει streaming καθώς οδηγεί, αν και υπάρχουν ορισμένα σενάρια που θα μπορούσε να είναι πραγματικά χρήσιμο. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν λειτουργεί με το Netflix ή πιθανώς με οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο με DRM.

Ακόμη δεν είναι σίγουρο πότε θα γίνει διαθέσιμη η νέα έκδοση του Android Auto. Αν και υπάρχουν ορισμένα bugs για να διορθωθούν, με το συνέδριο Google I/O να είναι μπροστά μας, αυτή η έκδοση θα μπορούσε να είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες.