Η Google είχε αρχικά ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο πως θα φέρει λειτουργία Ambient στα Android smartphones, κατά την οποία η οθόνη του κινητού θα μπορεί να προβάλει διάφορες πληροφορίες καθώς αυτό φορτίζει.

Δύο μήνες μετά και η Google ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η λειτουργία αυτή θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα σε συγκεκριμένα smartphones με εκδόσεις Android 8.0 και μεταγενέστερες. Η αμερικάνικη εταιρεία είχε αναφέρει πως η λειτουργία Ambient θα ερχόταν στα Lenovo Smart Tab M8 HD tablets ενώ την ενημέρωση θα δεχόντουσαν και τα smartphones Nokia 7.2 και 6.2.

Σύμφωνα με το The Verge, το Ambient Mode θα έρθει επίσης σε Sony, Nokia, Transsion και Xiaomi smartphones ενώ αρκετά παράξενο είναι πως τα Pixel της ίδιας της Google δεν είναι στη σχετική λίστα.

Μέσα από αυτή τη λειτουργία ο χρήστης θα μπορεί να εκτελέσει διάφορες εργασίες, γρηγορότερα και ευκολότερα, χωρίς απαραίτητα να ψάχνει ανάμεσα στις ρυθμίσεις και τις λειτουργίες του Android. Θα μπορεί να ρυθμίσει το ξυπνητήρι, να ελέγξει τα καθημερινά του ραντεβού, να σβήσει τα έξυπνα φώτα ή ακόμη και να δει διάφορες φωτογραφίες καθώς αυτές εναλλάσσονται  αυτόματα.

Αν και οι λειτουργίες αυτές δείχνουν αρκετά απλοϊκές, η Google αναφέρει πως ήδη σχεδιάζει τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιήσει τη λειτουργία Ambient, ώστε ο χρήστης να έχει στη διάθεσή του μία οθόνη στην οποία θα μπορεί να εκτελέσει εργασίες, χρήσιμες για την καθημερινότητά του.

TechCrunch

  • Like 1