Με το Project Treble να έχει επιτύχει τον στόχο του, Google και Qualcomm συνεχίζουν τη στενή τους συνεργασία για μία ακόμα τετραετία.

Google και Qualcomm ανακοίνωσαν την επέκταση της μεταξύ τους στενής συνεργασίας για τέσσερα ακόμα χρόνια. Ό,τι ξεκίνησε με το Project Treble θα συνεχιστεί και στις επόμενες εκδόσεις Android, προς τέρψιν κατασκευαστών και καταναλωτών. Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Android Developers Blog και συνυπογράφουν οι Iliyan Malchev (αρχιτέκτονας του Project Treble), Amith Dsouza (τεχνικός δ/ντης) και Veerendra Bhora (δ/ντής τομέα επιχειρηματικών εταίρων) αναφέρεται:

Τα προηγούμενα χρόνια, οι κατασκευαστές ήταν σε θέση να εκμεταλλεύονται την εκάστοτε νεότερη έκδοση του Android, διαθέτοντάς τη στους χρήστες τους. Η αύξηση στη χρήση της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού ήταν αποτέλεσμα των ταχύτερων ενημερώσεων του Android, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νέα αρχιτεκτονική που καθιέρωσε το Project Treble.

Στο λανσάρισμα του Android 11, υπήρχαν 667 εκατ. ενεργοί χρήστες Android 10, το 82% των οποίων εγκατέστησε την έκδοση 10 λειτουργικού μέσω ενημέρωσης over the air. Παρά τα όσα συνέβησαν μέσα στο 2020, η διάθεση των συνεργατών μας να λανσάρουν τις συσκευές τους με Android 11 ή να προσφέρουν ενημέρωση OTA και αναβάθμιση σε αυτό όσο το δυνατόν ταχύτερα, παραμένει σταθερή.

image%2B2.png

Για όσους δε γνωρίζουν, το Project Treble επιχείρηση -και κατόρθωσε- να απομονώσει τον κώδικα που σχετιζόταν με τον επεξεργαστή, την πλατφόρμα, το modem κλπ ενός smartphone από το υπόλοιπο λειτουργικό του σύστημα, έτσι ώστε το κομμάτι αυτό να μη χρειάζεται να ενημερωθεί κάθε φορά που κυκλοφορούσε νέα έκδοση Android. Με τον τρόπο αυτό, οι κατασκευαστές των chipset (εταιρείες όπως π.χ. η Qualcomm) δε χρειάζονταν να επέμβουν πρώτοι, πριν δηλαδή ασχοληθούν με τη νέα έκδοση οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Η νέα αρχιτεκτονική που καθιέρωσε το Project Treble είχε ως αποτέλεσμα τις ταχύτερες ενημερώσεις συσκευών στις νέες εκδόσεις του Android.

  • Like 1