Ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του Android 14 από την Google, η εταιρεία προχωρεί σε μια ανανέωση του εμπορικού συστήματος της πιο δημοφιλούς mobile πλατφόρμας μετά από 4 χρόνια. 

Δύο μήνες μετά τη διαρροή στο διαδίκτυο ενός επανασχεδιασμένου λογότυπου του Android - με μια νέα εκδοχή του κλασικού bugdroid - βλέπουμε πλέον την τελική πρόταση της εταιρείας.

Ας ξεκινήσουμε με τη γραμματοσειρά, επειδή αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το σημείο όπου οι στόχοι εδώ είναι πιο εμφανείς. Στην ανάρτησή της στο blog που υπογραμμίζει αυτές τις αλλαγές, η Google επικάλυψε το δικό της λογότυπο με αυτό που χρησιμοποιούσε προηγουμένως για το Android. Ενώ η πραγματική γραμματοσειρά εξακολουθεί να διαφέρει αισθητά από αυτή που υπάρχει στο τυπικό λογότυπο της Google, πλέον η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα κεφαλαίο Α, αντί για τα πεζά γράμματα που βλέπαμε στο παρελθόν.

android-2023-rebrand-1-anim.gif.4ede1937a2218422d5ec6258abb7d192.gif

Ο Jason Fournier, διευθυντής της Google για τη διαχείριση του Android Consumer Brand Management, αναφέρει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να συνδυαστούν καλύτερα τα δύο εμπορικά σήματα όταν τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, προσδίδοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη λέξη "Android" από ό,τι είχε προηγουμένως όταν ήταν στυλιζαρισμένη με πεζά γράμματα. Το μήνυμα είναι προφανές: το Android μπορεί να είναι ανοικτού κώδικα, αλλά εξακολουθεί να είναι προϊόν της Google και οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρει ο γίγαντας του Mountain View είναι εξίσου σημαντικές με το λειτουργικό της σύστημα.

android-2023-rebrand-2-anim.gif.78819ae9804953fc79f4a973888f6fd8.gif

Αν και το μικρό "a" έχει φύγει, το bugdroid δεν πάει πουθενά. Η Google ανανέωσε για τελευταία φορά το branding της πριν από τέσσερα χρόνια, και σε εκείνη την αλλαγή, έκανε την αγαπημένη μασκότ του κινητού τηλεφώνου όλων μας μέλος του επίσημου λογότυπου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι το bugdroid έχει επιβιώσει από μια ακόμη ανανέωση, με την εταιρεία να αποκαλεί μάλιστα το ρομπότ της ως το "πιο αναγνωρίσιμο μη ανθρώπινο μέλος της κοινότητας Android". Αυτή τη φορά, το bugdroid αφήνει πίσω του το προηγούμενο δισδιάστατο επίπεδό του και γίνεται 3D. Η Google λέει ότι αυτό θα πρέπει να προσδώσει στο ρομπότ περισσότερο χαρακτήρα στο μέλλον, μετατρέποντας το bugdroid σε μια παιχνιδιάρικη -αν και ακόμα βουβή- μασκότ που συνδέεται πάντα με το Android. 

android-2023-rebrand-3-anim.gif.0a72193df86d55bb2648defff0a36ec9.gif

Η Google αναφέρει ότι αυτή η νέα εμφάνιση για το Android θα εμφανιστεί στις συσκευές και σε άλλα μέρη αργότερα φέτος, εγκαίρως κατά πάσα πιθανότητα για τις διαδοχικές νέες εκδόσεις του Android 14 και του Pixel 8. Τα σημερινά νέα έρχονται καθώς η εταιρεία παρουσιάζει επίσης το τριμηνιαίο Feature Drop για το Android, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο widget Assistance At a Glance για όλα τα Android smartphones και τη δυνατότητα προσθήκης QR code και barcode passes στο Wallet.
 

  • Confused 2
  • Sad 1