Από σήμερα ξεκινά σταδιακά η αναβάθμιση του μοντέλου Nexus S στην τελευταία έκδοση του Android με την ονομασία Jelly Bean όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί η Google.

 

Η αναβάθμιση γίνεται OTA (Over the air) μόλις εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα στην αρχική οθόνη και αρχικά αφορά τους κατόχους συσκευών Nexus S με κατασκευαστικό κωδικό i9023 και i9020T. Το μέγεθος της αναβάθμισης φτάνει τα 115mb και γίνεται εγκατάσταση της έκδοσης 4.1.1.

Όπως αναφέρει η Google, το Jelly Bean φέρνει καλύτερη απόκριση και επιδόσεις σε όλη την πλατφόρμα ενώ υποστηρίζει και το νέο τρόπο αναζήτησης με την ονομασία Google Now ο οποίος θυμίζει αρκετά το ψηφιακό βοηθό Siri που διαθέτει το iPhone 4S. Η οργάνωση των Widgets γίνεται πιο εύκολη με αυτόματη αναδιοργάνωση των εικονιδίων κάθε φορά που μεταφέρετε κάποιο widget στην αρχική οθόνη ενώ και το σύστημα ειδοποιήσεων γίνεται καλύτερο με αναδιπλούμενες ειδοποιήσεις οι οποίες εμφανίζουν περισσότερο περιεχόμενο και περιέχουν κουμπί για γρήγορο διαμοιρασμό τους.

 

Το Android 4.1 Jelly Bean το είδαμε για πρώτη φορά στο Nexus 7', το πρώτο tablet της Google με τιμή $200 ενώ από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει η σταδιακή του εμφάνιση και στους κατόχους του Galaxy Nexus smartphone.

 

Link.png Site: xda developers