Η Barnes & Noble ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη, σε συνέχεια των διαρροών που προετοίμαζαν το έδαφος, το Nook Color. Το παρουσίασε ως "reader's tablet", μια ταμπλέτα για τον αναγνώστη και απέφυγε την ορολογία tablet PC. Το Nook Color έχει οθόνη αφής 7 ιντσών και σε αντίθεση με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Nook, δεν είναι οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού αλλά η τελευταία γενιά οθονών LCD της LG με την ονομασία VividView (ανάλυση 1,024x600 pixel στα 169 ppi και περισσότερα από 16 εκατομμύρια χρώματα). Επίσης, το λειτουργικό του είναι Android 2.1 (με την προοπτική να αναβαθμιστεί σε 2.2 το 2011) που δίνει τη δυνατότητα για σερφάρισμα στο internet με browser χωρίς flash (θα υποστηρίζεται με το Android 2.2) ενώ υποστηρίζει αναπαραγωγή ήχου και βίντεο καθώς και κάποια βασικά παιχνίδια χωρίς να μπορεί να τρέξει τις εφαρμογές του Android Market. Η Barnes & Noble ανακοίνωσε το δικό της κατάστημα με Android εφαρμογές για το Nook και έκανε κάλεσμα στους προγραμματιστές. Ο επεξεργαστής είναι ARM Cortex A8 στα 800 MHz της Texas Instruments

 

Υπάρχει ενσωματωμένο Wi-Fi, ενώ δεν ανακοινώθηκαν κάποια σχέδια για μοντέλο 3G. To βάρος του Nook Color είναι 448 γραμμάρια. Έχει εσωτερική μνήμη 8GB, επεκτάσιμη με θύρα microSD. Υποστηρίζει αρχεία PDF, ePub αλλά και αρχεία Word, Excel, PowerPoint χρησιμοποιώντας το προεγκατεστημένο λογισμικό Quickoffice. Υποστηρίζονται επίσης τα αρχεία εικόνας JPG, PNG, GIF και BMP που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως wallpaper.

 

Η χρήση οθόνης LCD σημαίνει αντίστοιχη διάρκεια μπαταρίας και στο Nook Color η μπαταρία διαρκεί 8 ώρες "συνεχούς διαβάσματος" (δηλαδή με κλειστό Wi-Fi, χωρίς αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο). Για να αντιμετωπιστεί η αντανάκλαση (glare) που έχουν οι οθόνες LCD, καθώς και για να περιοριστεί το φως που εκπέμπεται πίσω από την οθόνη, έχει χρησιμοποιηθεί ειδική μεμβράνη.

 

Η τιμή του Nook Color είναι στα $249 ή 180 ευρώ και η διάθεσή του στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου στα site και τα καταστήματα Barnes & Noble stores, Best Buy, Wal-Mart και Books-A-Million. Δεν ανακοινώθηκαν σχέδια για τη διάθεσή του στο εξωτερικό.

 

Source.png Πηγή: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης