Η οποία έρχεται με έξυπνες αλλαγές, κατάλληλες για κάθε χρήστη

Το επερχόμενο Android 12 έρχεται μέσα στον Οκτώβριο με πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες, με μία από αυτές να είναι μία που αρκετοί χρήστες αγνοούν. Η αυτόματη περιστροφή.

Με το Android 12 η Google παρουσίασε έναν πιο έξυπνο τρόπο για τον έλεγχο του πότε θα περιστρέφεται η οθόνη. Συνοπτικά, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στο επιταχυνσιόμετρο για να αντιλαμβάνεται πότε πρέπει να περιστραφεί η οθόνη, το Android 12 επιτρέπει στη συσκευή να χρησιμοποιεί την κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής ως οδηγό. Έτσι, το λογισμικό αντιλαμβάνεται πως αντικρίζει ο χρήστης τη συσκευή του οποιαδήποτε στιγμή και πάντα προσαρμόζει την οθόνη στη σωστή αναλογία.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι πλέον δε θα περιστρέφεται η οθόνη όταν ο χρήστης βρίσκεται ξαπλωμένος, κάτι που πολλοί έχουν βιώσει στην καθημερινότητά τους. Τώρα, με το σύστημα να δίνει έμφαση στο πρόσωπο του χρήστη, η οθόνη θα μένει πάντα στάσιμη ανεξαρτήτως θέσης της συσκευής.

Οι οδηγίες για την ενεργοποίηση θα διαφέρουν αναλόγως τη συσκευή που χρησιμοποιείται. Για την ώρα παραμένει άγνωστο το πως ο κάθε κατασκευαστής θα χειριστεί τη ρύθμιση της αυτόματης περιστροφής. Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν Pixel συσκευές που έχουν λάβει την αναβάθμιση σε Android 12.

  • Σύρετε το άνω μενού από την κορυφή της οθόνης δύο φορές, επιλέγοντας το εικονίδιο Ρυθμίσεων στην κάτω δεξιά γωνία των Γρήγορων Ρυθμίσεων.
  • Επιλέξτε την Οθόνη (Display).
  • Πηγαίνετε κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή Αυτόματης Περιστροφής Οθόνης (Auto-rotate screen).
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή αυτόματης περιστροφής, όπως και την επιλογή ανίχνευσης προσώπου.

android_12_auto_rotate_off.jpg

  • Like 2