Η Apple ετοιμάζεται να φέρει το iTunes στο Windows Store όμως μία εφαρμογή που δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε στο διαδικτυακό κατάστημα των Windows 10 είναι ο Chrome browser της Google.

Όσοι όμως πραγματοποιήσουν τη σχετική αναζήτηση από σήμερα, θα ανακαλύψουν ότι o Chrome είναι διαθέσιμος, αν και όχι με τον τρόπο που οι περισσότεροι θα περίμεναν. Μάλιστα θα λέγαμε ότι αποτελεί και ένα αστείο από την πλευρά της Google αφού στην ουσία η εφαρμογή που θα κατεβάσουν και θα εκτελέσουν οι χρήστες κάνει μόνο ένα πράγμα, ανακατευθύνει τον χρήστη στη σελίδα download του Chrome, αποτελώντας στην ουσία έναν installer.

 

Η επιλογή αυτή της Google είναι εν μέρει μια αναγκαστική κίνηση από τη στιγμή που η Microsoft έχει παρόμοια αυστηρή πολιτική με αυτή της Apple σε ότι αφορά τους browsers που ανεβαίνουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα της. Αυτοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις μηχανές HTML και Javascript των Windows 10 και όχι τη δική τους όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Google όπου χρησιμοποιει τη δική της rendering μηχανη με την ονομασία Blink.

 

Η λύση που επέλεξε η Google για παρουσία του Chrome στο Microsoft Store δε λύνει άλλο ένα σημαντικό θέμα που πιθανόν να απασχολήσει την εταιρεία το 2018, αυτό της αδυναμίας εκτέλεσης του Chrome browser σε συστήματα που τρέχουν Windows 10 S, και τα οποία δεν υποστηρίζουν desktop εφαρμογές. Ήδη τα σχόλια των χρηστών στην κίνηση αυτη της Google ειναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικά, δηλώνοντας με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στο Windows Store.

 

Link.png Site: TheVerge

 

Ενημέρωση 20/12 - Η Microsoft προχώρησε στην αφαίρεση του Chrome από το Store των Windows 10 εξαιτίας «παραβίασης των όρων».